fbpx
on air now

Words & Music: M.M – Pete Harden & Pauline Peyrade


home

Marilyn Monroe, tot symbool geworden tijdens haar leven, in de kranten en tijdschriften werd ze simpelweg MM genoemd. De droom die Marilyn Monroe belichaamde, werd laag voor laag opgebouwd, van buurmeisje tot blond icoon.

MM staat voor Marilyn Monroe, maar ook voor een sensueel ‘mmm’, of voor de uitgesproken klank in het Frans ‘aime, aime’: ‘love’.

M. M. is een portret van Marilyn Monroe, een 15 minuten durende scène voor actrice, twee zangeressen en zeven musici. De productie werd gemaakt binnen een Europese samenwerking waarin componisten en schrijvers aan elkaar werden gekoppeld. Het stuk is een muzikale benadering van Monroe, van haar elegantie, haar schoonheid en het mysterie dat haar leven en dood heeft omringt. Het is een eerbetoon aan de actrice, de vrouw, de personages die ze bedacht en aan de fascinatie voor haar, die menigeen nog steeds inspireert.

Voor Words & Music werd een speciale verfilming gemaakt van M.M.. Hiervoor is de narratieve laag van auteur Pauline Peyrade toegevoegd aan een Hollywood-waardig ensemble.

Credits

Componist: Pete Harden, auteur: Pauline Peyrade
Keren Motseri sopraan
Anne Trombetta sopraan
Joey Marijs dirigent
David Kweksilber klarinet
Daan van Koppen saxofoon
Yiannis Bontis trombone
Wiek Hijmans elektrische gitaar
Wilco Oomkes accordeon
Sebastiaan van Halsema cello
Eva Euwe contrabas

met steun van Fonds Podiumkunsten