fbpx
on air now

Words & Music: Akim Moiseenkov


Speciaal voor Words & Music is creatieve duizendpoot Akim Moiseenkov in de wereld van William H. Burroughs gedoken. Hij vertaalt het knip- en plakwerk waarmee Burroughs schreef naar beweging, klank en beeld. Ook de visuele stimuli waarmee de schrijver experimenteerde om buiten zichzelf te treden dienden als inspiratie voor wat we gaan zien en horen tijdens Words & Music.

Akim Moiseenkov, beeld uit Cut Up TV gemaakt door Akim

Absurdistisch

Soms heeft dit alles énigszins absurdistische gevolgen, zoals je deels al kunt ontwaren in de online Cut-Up TV serie. Poppenbouwer Matt Jackson maakte speciaal voor Akim een masker en wassen afdruk van het hoofd van Burroughs.

Bekijk hieronder een aflevering van Cut Up TV, gemaakt ism Akim Moiseenkov:

Over Akim

Akim Moiseenkov (1987) is een muzikale duizendpoot. Hij is componist, uitvinder van instrumenten, zanger, toetsenist en staat ook regelmatig op de planken.

De afgelopen jaren speelde hij met duo Perforator twee muziektheaterproducties, maakte hij installaties voor theatervoorstellingen en het Opera Forward Festival, danste en zong hij in avant-garde muziektheater, componeerde hij voor het kinderboekenmuseum in Den Haag en maakte hij instrumenten voor Soundlab (de kindereducatie tak van Muziekgebouw in Amsterdam), om maar wat verschillende zaken te noemen. Bekijk de trailer van een Perforator-voorstelling.

Daarnaast improviseerde hij op transistororgels met Kamagurka, speelde Bach op synthesizers voor geiten.

Je begrijpt: Akim is de perfecte speciale toevoeging aan het Words & Music programma!