fbpx
on air now

Vacature bestuurslid


Asko|Schönberg is opzoek naar een bestuurslid met een artistiek culturele achtergrond. Iemand die geïnteresseerd is in cultuurpolitiek, maatschappelijk betrokken is en als kritisch denker de nieuwe muziek kan bevragen.

Asko|Schönberg zoekt bestuurslid

Asko|Schönberg is hét toonaangevende ensemble voor nieuwe muziek, zowel nationaal als internationaal. Voortdurend op zoek naar vernieuwing en verrijking van de eigentijdse gecomponeerde muziek in al haar verschillende vormen. Dat doet Asko|Schönberg met een groot netwerk van musici, dirigenten, componisten, veelzijdige jonge makers en partners uit verschillende kunstdisciplines. Met een klein team en een flinke dosis energie realiseert Asko|Schönberg jaarlijks zo’n 80 concerten en voorstellingen (ca 25 unieke producties) van Amsterdam tot Sydney. 

Het bestuur van Asko|Schönberg bestaat uit vijf personen. Samen met de directie kijken we naar de artistieke, financiële en bedrijfsmatige koers van het ensemble. We denken elk vanuit onze eigen expertise mee om tot oplossingen te komen die het ensemble verder helpen. Naast de 4-6 vergaderingen per jaar zetten we ons in als helpende hand voor het team, bijvoorbeeld door deelname aan strategiesessies en meeschrijven aan de aanvraag voor het nieuwe kunstenplan. Het bestuur is formeel eindverantwoordelijk voor het ensemble. 

Het bestuur wil de directie en de koers van het ensemble kunnen blijven uitdagen door anders te kijken. Wij zoeken iemand met een aanvullend perspectief, die vanuit zijn/haar expertise meer diversiteit teweeg kan brengen in de koers.

Solliciteren

Interesse? Neem contact op met bestuurslid Sophie Hoogeboom via sophie@commoneye.nl