fbpx
on air now

Zinsbegoocheling en mysterie – Muziekgebouw aan ’t IJ


Componisten komen uit alle windstreken met voorliefde voor het uitzonderlijke timbre

home

nov 14 2019

Een gloed van ongehoorde klankkleuren hangt over deze avond, met meer dan een vleugje oosters mysterie. De vier componisten komen uit alle windstreken, maar delen een voorliefde voor het uitzonderlijke timbre.

Wilbert Bulsink gooide in 2018 hoge ogen met zijn zinsbegoochelende harpconcert Spelingen, waarin Miriam Overlach de harp met schuursponsjes te lijf gaat. Met de Chinees-Amerikaanse Huang Ruo, voormalig composer in residence van het Concertgebouw, heeft Asko|Schönberg inmiddels een hechte band opgebouwd.

De Tsjechische Ondřej Adámek maakte furore met zelfgebouwde instrumenten, zoals de Airmachine. Zijn nieuwe Lost Prayer Book, mede in opdracht van Asko|Schönberg, is een soloconcert voor het Chinese mondorgel sheng. De Koreaanse Unsuk Chin, een van de spraakmakendste componisten van deze tijd, creëerde met haar Fantaisie méchanique een paradox van vrije improvisatie en rigide structuur.

 

Lost Prayer Book is een opdracht van Musikfabrik, Ensemble 2e2m, Philharmonia Orchestra London & Asko|Schönberg, November Music
Spelingen: met steun van Fonds Podiumkunsten

Huang Ruo

The Lost Garden
Chamber Concerto No 2

Ondrej Adámek

Lost Prayer Book

Wilbert Bulsink

Spelingen (nieuwe bewerking voor ensemble)

Unsuk Chin

Fantaisie mécanique

Asko|Schönberg

Bas Wiegers dirigent
Wu Wei sheng
Miriam Overlach harp

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

nov. 14 2019

donderdag

20:15

Amsterdam

Muziekgebouw aan ‘t IJ