fbpx
on air now

Work in progress – bijwonen repetitie Brave New World 2.0

home

dec 20 2018

In maart 2019 gaat Brave New World 2.0 in première. Deze interdisciplinaire voorstelling die we samen met het Noord Nederland Toneel, Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag (NITE) maken, zal 30 keer uitgevoerd worden in alle grote Nederlandse schouwburgen. Eerdere voorstellingen in dit samenwerkingsverband, Carrousel en Salam, waren een groot succes, zowel bij publiek als pers. Voor Salam won Guy Weizman de Regieprijs van de Nederlandse Toneeljury. Ook werd Salam door zowel de Volkskrant als Trouw aangemerkt als voorstelling met de beste muziek in seizoen 2017/2018.  

Work in progress
Deze avond maakt u een muzikale repetitie mee. In deze fase werken de muzikanten met het ruwe materiaal, onderzoeken de mogelijkheden en de verschillende muzikale sferen. In januari mengen de muzikanten zich, met hun bevindingen, in het repetitieproces met de acteurs en dansers, om daar de muziek verder uit te werken.
Dramaturg Robbert van Heuven licht de voorstelling inhoudelijk toe. Componist Jonathan Reus gaat in op de achtergronden van de muzikale keuzen, het maken en bewerken, en hoe de muziek in de voorstelling past. Slagwerker Niels Meliefste vertelt over het creatieve proces waarin muziek, dans, theater, regie en vormgeving resulteren in een interdisciplinaire voorstelling.
De muziek bestaat uit Amerikaanse folksongs, opnieuw gearrangeerd en geïnterpreteerd in de geest van de voorstelling, en uit muziek die met technologische middelen tot stand komt. Deze tegenstelling van traditie versus moderne technologie, het menselijke versus robotisering, vormt het thema van de voorstelling.

Over Brave New World 2.0
Brave New World 2.0 (o.m. naar Aldous Huxley) neemt je mee naar de nabije toekomst waarin een aantal personages worstelt met liefde, leven en lijden ten tijde van robotisering en algoritmes. Hoe blijf je in een wereld van nullen en enen vasthouden aan wat je menselijk maakt? Regie: Guy Weizman.
Van 7 maart t/m 18 mei  2019 te zien in het hele land, di 30 april in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Zie de speellijst.

Praktisch
Aanmelden via: info@askoschoenberg.nl ovv: ‘Work in progress 20 december’. Graag in de mail uw naam vermelden en het aantal personen. 
Datum en tijd: donderdag 20 december, 19.00 – ca. 20.00 uur 
Adres: Muziekgebouw aan ’t IJ, Artiesteningang, Studio 1. Piet Heinkade 1, Amsterdam.
Kosten: u kunt na afloop zelf uw bijdrage bepalen.
NB tijdens het openbare repetitie wordt deels Engels gesproken, introductie in NL.

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

dec. 20 2018

donderdag

19:00

Amsterdam

Muziekgebouw aan ‘t IJ