fbpx
on air now

Words & Music


cut-ups & f*ck ups, Berio & Burroughs

home

sep 3 2022

Na de succesvolle 1e editie serveert Asko|Schönberg opnieuw het Words & Music festival Op onverwachte wijze komen diverse kunstdisciplines samen in een avontuurlijk programma dat speelt met de relaties tussen muziek en taal. 

Maak 3 september een programma vol cut-ups & f*ck ups mee, want deze editie is geïnspireerd door het ontregelende werk van literair enfant terrible van de sixties William S. Burroughs en componist Luciano Berio. Beiden pasten op geheel eigen wijze de cut-up techniek toe: ze gebruikten fragmenten van bestaand en nieuw materiaal om nieuw werk te creëren.

 

Verwacht dus een middag en avond vol verknipte, versneden en gloednieuwe concerten, muziektheater, performances, film, installaties én do-it-yourself cut-ups, in (bijna) alle uithoeken van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

 

Programma vol experiment, (on)zin en pure schoonheid

Met onder andere:
De voorstelling Lunch Music, geïnspireerd op het boek Naked Lunch van Burroughs. Componist Yannis Kyriakides creëert met fragmenten uit het boek, live-electronica, de virtuositeit van Slagwerk Den Haag en de zangers van Silbersee een hallucinerend resultaat.

 

Kijk en luister naar de show I Don’t Want To Be An Individual All On My Own van Genevieve Murphy mét haar band; een sonisch verhaal van pop, gesproken woord en geluidssculpturen. Over de zoektocht naar echte verbinding in een geïndividualiseerde wereld.

 

Asko|Schönberg & Silbersee presenteren een vernieuwde en dubbel gecut-upte versie van Berio’s Recital (for Cathy) waarin een zangeres langzaam waanzinnig wordt. Een muziektheatervoorstelling waarin de performance van de zangeres zich vermengt met filmprojectie en realtime filmopnames van wat zich backstage en op het podium afspeelt. Wat gebeurt er echt en wat speelt zich af in het hoofd van de zangeres die de grip op de werkelijkheid verliest….

 

De première van Lise Morrisons Droombegin, een muzikale en visuele vertaling van de poëzie van PC Hooftprijswinnaar Alfred Schaffer.

 

Nieuwe muziek van Luke Deane en Pete Harden in twee muziekfilms.

 

Performer en uitvinder Akim Moiseenkov gaat op absurdistische wijze aan de haal met materiaal van Burroughs.

 

Betreedt de eenpersoons interactieve geluidsinstallatie van Esther Wu waarin de grenzen tussen individu en samenleving worden afgetast.

 

Programma details
Meer informatie over het hele programma, de makers en performers vind je via de links hieronder.
Lunch Music / Yannis Kyriakides, Slagwerk Den Haag x Silbersee

 

Recital (for Cathy) / Luciano Berio, Asko|Schönberg, Eleonore Lemaire

 

Scrambled / Arnold Marinissen, Asko|Schönberg + 3 soundscouts

 

Droombegin / Lise Morrison, Asko|Schönberg

 

I Don’t Want To Be An Individual All On My Own / Geneviève Murphy + band

 

Akim Moiseenkov

 

Opéra pour insectes / Luke Deane, Asko|Schönberg

 

M.M. / Pete Harden & Pauline Peyrade, Asko|Schönberg

 

Collective Loner / Esther Wu

 

Vou atirar uma bomba / Jan van de Putte, Asko|Schönberg

 

Yes? / Koen Kaptijn

 

Live Words Cut Ups / Maud Vanhauwaert

 

Cut-Up TV

Kom alvast in de stemming met Cut-Up TV, met daarin een ruwe mix van opnamen die we tijdens de oorspronkelijk Words & Music datum in februari maakten. Met speciale dank aan videoteam The X en Muziekgebouw aan ’t IJ. Bekijk alle afleveringen op Asko|Schönbergs youtube kanaal.

 

Praktisch

Deuren open 15.30, eindtijd ca 23.30

De horeca in het gebouw is geopend en ja, er is ook gelegenheid om te eten!

Bij aankomst wissel je je ticket om voor een polsbandje.

 

 

 

Words & Music komt tot stand met steun van:
Fonds Podiumkunsten, Dioraphte, Reinbert de Leeuw Fonds, Fonds voor Hedendaagse Muziek, Fonds 21, Société Gavignies, Mauricio Kagel Muziekfonds, Pro Helvetia, Ministerie van OCW en Gemeente Amsterdam.

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

sep. 3 2022

zaterdag

15:30
Festival

Amsterdam

Muziekgebouw aan ‘t IJ