fbpx
on air now

WannaSwing


Een muziekinstallatie voor het publiek

home

sep 26 2019

Op donderdagavond 26 september vindt de officiële opening plaats van de interactieve muziekinstallatie WannaSwing en nemen slagwerker Joey Marijs en klarinettist David Kweksilber plaats naast de installatie bestaande uit acht schommels waarmee muziekstukken gespeeld kunnen worden. Er zal een wisselwerking ontstaan tussen de musici en de schommels, die worden “bespeeld” door bezoekers die op de schommels mogen plaatsnemen. 

De schommels zijn een creatie van WannaPlayground, regisseur Caecilia Thunnissen en scenograaf Jan Boiten. Zij voelden een sterke behoefte om klassieke muziek op een nieuwe, onconventionele en speelse manier naar het publiek te brengen en brachten zodoende de WannaSwingtot leven. 

Het stuk On Swings dat ten gehore wordt gebracht is specifiek voor deze muziekinstallatie gecomponeerd door Joey Roukens. Op deze manier vieren we dat WannaSwing na jarenlang door Nederland getoerd te hebben een permanente plek krijgt op de kade bij het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Dit is de eerste keer dat musici live gaan samenspelen met WannaSwing – een unieke gebeurtenis.  

De opstelling van WannaSwing bij het Muziekgebouw is mede mogelijk gemaakt door het BPD Cultuurfonds en de Stichting BAMB. Meer informatie over WannaSwing: www.wannaplayground.nl.

 

Artists

Joey Roukens
On Swings 

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

sep. 26 2019

donderdag

19:50

Amsterdam

Muziekgebouw aan ‘t IJ