fbpx
on air now

Together Now

home

okt 6 2012

In het werk Ayre (2004) van de Argentijnse componist Osvaldo Golijov (1960), wordt het publiek veertig minuten lang meegenomen op een adembenemende reis door uiteenlopende muzikale tradities. Moeiteloos verbindt Golijov Sephardische, Arabische en Oost-Europese volksmuziek met zijn eigen idioom als componist van hedendaagse muziek.
De componist mengt exotische en Westerse instrumenten met gesamplede geluiden. Hier en daar improviseren de muzikanten er wild op los, en stijlen en klankkleuren wisselen elkaar in hoog tempo af, net als woede, liefde en andere emotionele uitspattingen. Speciaal voor ‘Together Now’ wordt Ayre in een theatrale setting gepresenteerd, met video, licht en in een bijzondere en zelden te bezoeken ruimte. Dit alles is in de beste handen bij de musici van Asko|Schönberg, lichtontwerper Alex Brok en de jonge zangeres Nora Fischer, die een niet te stoppen drang heeft om avontuurlijke en grensverleggende muzikale uitdagingen aan te gaan. 
Together Now is een initiatief van het Nederlands Danstheater, Residentie Orkest, Gastprogrammering, Theater aan het Spui en het Koninklijk Conservatorium. In een uitgebreid programma dat ruim zes uur duurt, treden topprofessionals, studenten en amateurs zij aan zij op in een uiteenlopende programmering van DJ, hiphop, pop en jazz tot nieuwe, klassieke, oude en elektronische muziek; moderne dans tot popping & locking, Bollywood en streetdance; van enorme symfonieorkesten tot de intiemste solo’s.

 

Artists

OSVALDO GOLIJOV
Ayre

ASKO|SCHÖNBERG
dirigent
Bas Wiegers
zang
Nora Fischer
vormgeving
Alex Brok

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

okt. 6 2012

zaterdag

20:30

Den Haag

Theater aan het Spui