fbpx
on air now

Thomas Larcher, composer in residence Het Concertgebouw

2 9 apr 2020

Wegens de getroffen maatregelen omtrent het coronavirus gaan beide geplande concerten, op 2 april en 9 april, helaas niet door. Voor de meest up-to-date informatie verwijzen wij u naar de websites van de zalen.

De relatie tussen beeld en muziek staat centraal in dit concert. Speciaal voor dit programma schrijft Thomas Larcher, als composer in residence bij Het Concertgebouw Amsterdam, een nieuwe compositie voor Asko|Schönberg en de Ensemble Academie.

Thomas Larcher is gefascineerd door het werk van de Nederlandse fotografe Awoiska van de Molen waarin het landschap een prominente plek inneemt. Dit heeft geresulteerd in een samenwerking met Awoiska, die beeldmateriaal voor deze nieuwe compositie zal creëren. Daarnaast staat zijn derde strijkkwartet Madhares op het programma. De titel verwijst naar de Madares, de witte bergen nabij Anapolis. In beide werken dient het landschap als inspiratie voor de componist. Dit concert wordt aangevuld met werken van Richard Ayres, Toru Takemitsu en Yannis Kyriakides.

Yannis Kyriakides

Music for Anemic Cinema

Thomas Larcher

The Living Mountain wereldpremière
Madhares

Richard Ayres

No. 34b

Toru Takemitsu

Landscape 1

Asko|Schönberg

Awoiska van der Molen fotografie
Sarah Aristidou sopraan

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

apr. 2 2020

donderdag

20:15

Amsterdam

Concertgebouw, Kleine Zaal

€25€38
Tickets

apr. 9 2020

donderdag

16:30

Den Haag

Koninklijk Conservatorium, Arnold Schönbergzaal

Gratis toegankelijk
Tickets

Backstage