fbpx
on air now

The Living Mountain


Thomas Larcher, wereldpremière

home

apr 30 2022

Thomas Larcher was in seizoen 2019-2020 composer in residence van Het Concertgebouw. Vandaag eindelijk (vanwege de coronapandemie werd dit concert meerdere malen uitgesteld) de wereldpremière van een nieuw werk dat hij speciaal schreef voor Asko|Schönberg.

Een werk dat méér omvat dan muziek: Thomas Larcher werkt samen met de gevierde kunstenaar-fotograaf Awoiska van der Molen. Hij nodigde haar uit om werk te maken in het berglandschap van Südtirol, zijn geboortegrond. Deze beelden vormden de inspiratiebron voor het componeren van The Living Mountain en zullen tijdens het concert worden geprojecteerd.

Daarnaast staat zijn derde strijkkwartet Madhares op het programma. De titel verwijst naar de Madares, de witte bergen nabij Anapolis. In beide werken dient het landschap als inspiratie voor de componist. Dit concert wordt aangevuld met een strijkkwartet van Toru Takemitsu, een muzikaal landschap waarin eenheid van tijd en ruimte essentieel is. En tot slot werk van Richard Ayres dat suggestieve beelden van de kust van het Britse Cornwall oproept.

 

Thomas Larcher

The Living Mountain wereldpremière
Madhares

Richard Ayres

No. 34b

Toru Takemitsu

Landscape 1

Asko|Schönberg

Ensemble Academy

Awoiska van der Molen fotografie
Greg Charette dirigent
Sarah Aristidou sopraan

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

apr. 30 2022

zaterdag

20:15

Amsterdam

Concertgebouw, Kleine Zaal

Backstage