fbpx
on air now

The Light of Lesser Days


Ontsnappen op verbeeldingskracht in theatrale performance

9 16 sep 2021

De theatrale performance The Light of Lesser Days neemt het publiek mee in een overweldigende totaalervaring. Twee personages (de zangers) zitten opgesloten in een kale kamer. Ze reizen op verbeeldingskracht naar fantastische en soms onwaarschijnlijke plaatsen, als ontsnappingsmiddel.

Daartoe worden ze geïnspireerd door het enige boek dat ze hebben, nl. Werner’s Nomenclature of Colours, een 19e-eeuwse uitgave met namen en omschrijvingen van kleuren en tinten. Het lichtspel, een belangrijk element in de voorstelling, is hierop gebaseerd. De reizen gaan van bossen naar zee, van de tropen naar het holst van de winter, maar eindigen weer in de gesloten kamer, om zich des te meer bewust te zijn van de hachelijke situatie waarin ze verkeren.

 

Oscar Bettisons muziek bewandelt een messcherpe lijn tussen onvoorspelbaarheid en volbloedige grooves. Zijn muziek zit vol fantasierijke twists, en is wild, onstuimig en soms ongemakkelijk.

Het ensemble gaat in duet met een elektronische versie van zichzelf, met een overweldigend effect. De Engels-Amerikaanse componist Oscar Bettison, ontvanger van o.a. de Guggenheim Fellowship, schrijft het stuk speciaal voor Asko|Schönberg.

 

Het Muziekgebouw vraagt om een coronatoegangsbewijs, lees hier wat er nodig naast een concertkaartje.

Oscar Bettison

The Light of Lesser Days - première, opdracht Asko|Schönberg

Asko|Schönberg

Clark Rundell dirigent
Katrien Baerts sopraan
Barbara Kozelj mezzo-sopraan
Arne Bock sound design
Theatermachine lichtontwerp

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

Binnenkort
Geweest

sep. 16 2021

donderdag

20:15
Inleiding 19:15

Amsterdam

Muziekgebouw aan ‘t IJ

sep. 9 2021

donderdag

20:30
Gaudemaus

Utrecht

TivoliVredenburg

Backstage