fbpx
on air now

The Gender Agenda


Voor scholieren

dec 10

Een interactief programma in de vorm van een muzikale spelshow, waarin het thema gender en sexisme een prominente rol speelt. 

The Gender Agenda is een dynamisch en interactief programma dat het thema gender behandelt. Leerlingen worden op speelse manier gestimuleerd om actief mee te doen en hun stem te laten horen. The Gender Agenda heeft de vorm van een muzikale spelshow, compleet met een showmaster in de persoon van actrice Naomi van der Linden.
Een jongens- en een meisjesteam binden de strijd aan, aangemoedigd door hun klasgenoten. Ze spelen een quiz waarin aan de hand van filmpjes begrippen als manspreading en slutshaming aan de orde komen. Beide teams moeten opdrachten uitvoeren om punten te veroveren. De muzikanten op het podium verhogen de sfeer en de spanning met speelse en soms opzwepende muziek.

Asko|Schönberg vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een goede maatschappelijke en culturele bewustwording. Daarbij is het een essentieel ingrediënt dat je leert open staan voor verschillende identiteiten, belevingswerelden en achtergronden. Hierdoor wordt men er bewuster van dat ‘de norm’ in de maatschappij ook mensen uitsluit, en iedereen eraan kan bijdragen om de samenleving inclusiever te maken. Presentatrice Naomi van der Linden is een zeer sociaal betrokken jonge theatermaker, die erg goed begrijpt wat jongeren zoal bezighoudt. Ze is open en oprecht geïnteresseerd in dit onderwerp, en begrijpt ook de gevoeligheden bij jongeren rondom dit vraagstuk. Dit geldt ook voor dirigent Manoj Kamps, die zichzelf als queer identificeert en ook veel ervaring heeft in educatieprojecten met deze jonge doelgroep.

Docent die met haar klas naar The Gender Agenda ging: ‘Hier gaan ze nog een hele tijd over napraten, ik merkte dat ze echt zo betrokken waren!’

Dit scholierenprogramma wordt door Asko|Schönberg gespeeld in het Muziekgebouw. Er is een lesbrief bij dit project als voorbereiding op het bezoek aan The Gender Agenda. Bij het programma wordt een voor- en nagesprek gehouden met de scholieren.

Geïnteresseerd om met leerlingen of een groep dit programma te bezoeken? De boekingen gaan via het Muziekgebouw, voor meer informatie klik hier

Philip Venables

The Gender Agenda - in bewerking van Koen Kaptijn

Asko|Schönberg

Naomi van der Linden presentator
Manoj Kamps dirigent

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

dec. 10

vrijdag

0:00
Schoolvoorstelling

Amsterdam

Muziekgebouw aan ‘t IJ