fbpx
on air now

The Garden – vanaf de bollenvelden


Bekijk online tot eind mei ism Festival Acht Brücken

mei 1 2021

De magische wereld van componist Richard Ayres en kunstenares Martha Colburn gefilmd tussen de bloembollen

De Brit Richard Ayres heeft een grote fascinatie voor het imaginaire, het theatrale en irreële. Liefst gecombineerd met gezonde dosis zwartgallige humor. Zie hier de basis voor The Garden. De animaties van Martha Colburn sluiten er naadloos bij aan. Voor het festival Acht Brücken in Keulen wordt een speciale registratie gemaakt op het terrein van bloembollenbedrijf Moolenaar BV.

 

Het verhaal

Een ontevreden man gaat op zoek naar betekenis. Hij graaft een gat in zijn tuin en reist naar het midden van de aarde. Onderweg ontmoet hij allerlei wonderlijk wezens. Hij stuit echter op de hel en gaat teleurgesteld de hele weg terug, door naar de hemel, om uiteindelijk zichzelf weer in zijn eigen tuin terug te vinden.  Zijn muziek is al even gevarieerd en onbegrensd als het verhaal. Ayres bedient zich van de meest uiteenlopende stijlen en maakt onder meer gebruik van elektronica.
De animaties bij de The Garden zijn van de hand van kunstenares Martha Colburn. Hiervoor maakte ze honderden inkt- en waterverftekeningen die samen met muziek en tekst een magische wereld tevoorschijn toveren.

Online te zien t/m 29 juni 2021 via de ticketlink.

Met dank aan Fonds Podiumkunsten (compositie), Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Mondriaan Fonds (werk van Martha Colburn), Ministerium für Kultur und Wissenschaft des Landes Nordrhein-Westfalen en KOTTMAIR Architekten, Moolenaar BV.

 

Richard Ayres

The Garden - opdracht Asko|Schönberg en London Sinfonietta

Asko|Schönberg

Martha Colburn filmmaker/video-artist
Ed Spanjaard dirigent
Karl Huml bas-bariton
The X video team
PME Tècnica - Koen Keevel geluid
Dutch Drone Gods dronebeelden

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

mei. 1 2021

zaterdag

19:00
Online, via ticketlink

Gratis toegankelijk
Tickets

Backstage