fbpx
on air now

Terrasconcert: Schaduw en Echo


Powered by Asko|Schönberg: een programma van en door onze violist Joseph Puglia en pianiste Pauline Post

home

jul 8 2021

Onze violist Joseph Puglia en pianiste Pauline Post kennen elkaar door en door. Hun haarfijne onderlinge afstemming etaleren ze in een reeks zeer diverse solo’s en duo’s, met een hoofdrol voor Samuel Adams, zoon van componist John Adams. Arnold Schönberg schreef zijn atonale, woest expressionistische Fantasie (1949) aan het eind van zijn leven. Al even energiek is Calices van Kaija Saariaho, een tour de force van klankkleur en interactie.

 

De beide stukken van Samuel Adams zijn juist bezonken getoonzet. Violin Diptych is ontstaan tijdens de lockdown en Puglia en Post hebben dit intrigerende echospel al meermaals met succes uitgevoerd. Shades Studies is een intieme pianosolo van stiltes en kleine gebaren, met een subtiele elektronische schaduw. Adams noemt het zelf ‘een contrapunt tussen de akoestische resonantie van de piano en sinusgolven’.

 

NB reserveren bij Grand Café 4’33, consumptie in de vorm van borrelterras of dinerterras verplicht. Naast je consumpties betaal je bij het afrekenen € 12,50 voor het concert. Bij slecht weer mogelijk binnen in het restaurant, afhankelijk van de geldende corronamaatregelen.

Samuel Adams

Violin Diptych
Shade studies

Arnold Schönberg

Phantasy op. 47

Kaija Saariaho

Calices

Huang Ruo

Red Rain

Paul Hindemith

Sonate für Violine allein - Op.31 No. 2

Pauline Post piano
Joseph Puglia viool

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

jul. 8 2021

donderdag

20:00
Grand café 4'33

Amsterdam

Muziekgebouw aan ‘t IJ