fbpx
on air now

Symposium Galina Oestvolskaja: Nieuwe Perspectieven

home

mei 27 2011

Op 27, 28 en 29 mei 2011 organiseren Asko|Schönberg en Muziekgebouw aan ’t IJ een hommage aan de componiste Galina Oestvolskaja (1919 – 2006). De Petersburgse Oestvolskaja, leerling van Sjostakovitsj, genoot weinig waardering voor haar werk in de Sovjet-Unie. Een groot deel van haar leven bracht zij in afzondering door, waardoor haar muziek pas laat buiten de Sovjet-Unie werd ontdekt en erkend, en in het westen geïntroduceerd. 
Gedurende het driedaagse festival zijn er concerten en documentaires en op vrijdag 27 mei wordt een internationaal symposium gehouden in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Kijk ook bij de andere concertdata.
Het symposium is ook te volgen via livestream mogelijk gemaakt door de VPRO.

Op vrijdag vindt, in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, Asko|Schönberg en Muziekgebouw aan ’t IJ, een internationaal symposium plaats over Galina Oestvolskaja, haar werk en haar bijzondere plaats in de muziekgeschiedenis van de Sovjet-Unie. Redactie: prof. dr. Rokus de Groot en Elmer Schönberger. 
Sprekers o.a. Alexander Ivashkin, Rachel Jeremiah-Foulds, Elena Nalimova, Olga Panteleeva, Sander van Maas en  Elmer Schönberger.
Met medewerking van pianisten Anne Veinberg en Leo Svirsky.

Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door: Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen, Instituut voor Cultuur en Geschiedenis, Amsterdam  School for Cultural Analysis, UvA Leerstoelgroep Muziekwetenschap.
VPRO Mediapartner

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

mei. 27 2011

vrijdag

10:00