fbpx
on air now

Stairway to Music: Double Dutch


Reinberts favorieten en nieuw werk van Nederlandse componisten

home

apr 23 2022

Stairway to Music van Asko|Schönberg en het Muziekgebouw is een intieme luisterervaring van 40 minuten op de trappen van het Muziekgebouw, geïnspireerd op een verhaal dat werd verteld op de afscheidsbijeenkomst van de in 2020 overleden dirigent/pianist Reinbert de Leeuw.

Als Reinbert in zijn appartement piano speelde, namen de bewoners van zijn appartementencomplex in stilte plaats in het trapportaal om te luisteren. Ongemerkt deelde de musicus zijn klanken met het hele gebouw en de bewoners. Een ongekende intimiteit waarin afstand juist de ervaring versterkt.

 

In deze Stairway to Music wordt het publiek getrakteerd op nieuw werk van Nederlandse componisten én op Reinberts favorieten. Het fluisterzachte Air van Aart Strootman vormt een intieme combinatie met Sofia Goebaidoelina’s Silenzio voor bajan, viool en cello. Incanto Ionico van componist Robin de Raaff wordt terzijde gestaan door Claude Vivier’s Paramirabo, waar de musici al fluitend en “glissanderend” het Muziekgebouw transformeren in een kleurrijke en resonerende volière.

Aart Strootman

Air

Claude Vivier

Paramirabo

Sofia Goebaidoelina

Silenzio - Fünf stücke für bajan, violine und violincello

Robin de Raaff

Incanto ionico - wereldpremière

Asko|Schönberg

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

apr. 23 2022

zaterdag

16:00

Amsterdam

Muziekgebouw aan ‘t IJ