fbpx
on air now

Stairway to Music: A Dust in Time


Dit concert is geannuleerd, de première van A Dust in Time is op 19 november

nov 18 2020

Intieme luisterervaring in speciale setting

Tijdens de afscheidsbijeenkomst voor het overlijden van Reinbert de Leeuw werd een prachtig verhaal verteld. Als Reinbert in zijn appartement piano speelde, namen de bewoners van het complex in stilte plaats in het trapportaal om te luisteren. Ongemerkt deelde de musicus zijn klanken met de bewoners. Een ongekende intimiteit waarin afstand juist de ervaring versterkt. De musicus zelf was niet zichtbaar maar zijn geest des te meer.
De nieuwe serie Stairway to Music, geïnspireerd door dit verhaal, is een intieme luisterervaring van 30 minuten op de mooie trap van het Muziekgebouw. Een kort samenzijn van publiek als stille getuigen en musici die de mooiste parels uit het repertoire met elkaar delen. Net als de buren van Reinbert nemen de bezoekers plaats op de trap.
In deze eerste editie het nieuwe strijkkwartet A Dust in Time van Huang Ruo. Asko|Schönberg heeft een artistieke klik met deze Chinees/Amerikaanse componist. Hij was al meermaals in Amsterdam om met onze musici samen te werken.
Als kunstenaar voelt Ruo een sterke drang werk te maken als reactie op de pandemie en het effect daarvan op velen. De intentie van A Dust of Time is het brengen van hoop en licht. Of zoals Ruo zelf zegt: This reality has made me think of creating a special piece for the people who are living in the shadow or coming out of the shadow, giving them a piece of music to reflect, to express, to mount, to bury, to find internal peace and strength, to heal, and to find hope, light and warmth.
In de intimiteit van de speciale concertsetting zal Ruo’s intentie goed tot uiting komen.

Huang Ruo

A Dust in Time première (strijkkwartet)

Asko|Schönberg

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

nov. 18 2020

woensdag

19:30
geannuleerd

Amsterdam

Muziekgebouw aan ‘t IJ