fbpx
on air now

Soloconcert cellist Hans Woudenberg

home

jun 7 2017

Een concert georganiseerd voor de Vrienden van Asko|Schönberg, maar ook toegankelijk voor belangstellenden die geen Vriend zijn. 

Het is een speciaal  en persoonlijk concert door Hans Woudenberg, cellist van Asko|Schönberg, ensemblelid van het eerste uur. In de Oosterkerk in Amsterdam zal Hans werken voor cello solo spelen van componisten die allen een connectie met Asko|Schönberg hebben. Op persoonlijke wijze zal hij vertellen over zijn ervaringen en de bijzondere samenwerking met deze componisten.
Denk aan Arnold Schönberg, wiens familie Hans bezocht in New York en rond wiens werk Pierrot Lunaire het Schönberg Ensemble (nu Asko|Schönberg) in 1974 is ontstaan. Of de Russische Sofia Goebaidoelina, waarmee Asko|Schönberg vanaf de jaren ’90 zeer intensief samenwerkte. Ook wordt er werk uitgevoerd van componisten van dit moment, onder andere van de Nederlandse Guus Janssen.

Het concert duurt ongeveer een uur en heeft geen pauze. Na afloop is er gelegenheid om met een drankje na te praten en vragen te stellen.

U bent van harte welkom, maar vanwege de beperkte capaciteit verzoeken wij u zich aan te melden via vrienden@askoschoenberg.nl. De kaarten, te betalen aan de deur, kosten €10,-. Voor Vrienden is de toegang gratis. U kunt ook ter plekke vriend worden, in dat geval is de toegang gratis.

Oosterkerk
Kleine Wittenburgerstraat 1
1018 LS Amsterdam
Aanvang 20:00, kerk open vanaf 19:30.

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

jun. 7 2017

woensdag

20:00

Oosterkerk