fbpx
on air now

Schatkamer – warm up Andriessen Festival


Concert met talkshow over componist Louis Andriessen

mrt 10 2019

Louis Andriessen, grootste Nederlandse componist van dit moment met een enorme internationale reputatie, schepper van een ontzagwekkend oeuvre, docent van een hele generatie vooraanstaande hedendaagse componisten.

Maar hij was ook boezemvriend van Reinbert de Leeuw met wie hij een rijk en roerig muzikaal leven deelde en geschiedenis schreef. In juni 2019 wordt hij 80.
Het Muziekgebouw en Asko|Schönberg eren hem met het Andriessen Festival (do 23 t/m zo 26 mei Amsterdam, ook concerten in Utrecht en Nijmegen). Als warm-up voor het festival openen we deze avond de schatkamer met zijn werk. Maar er zijn ook interviews en archiefbeelden om Andriessen, zijn muziek, duidelijke meningen en gevoel voor humor beter te leren kennen. Presentator is Coen Verbraak, bekend van tv-programma Kijken in de Ziel
Asko|Schönberg speelt zijn composities Zilver (1994) voor ensemble, Gesprek (2012), dat Andriessen samen met componist Martijn Padding schreef, en Blokken (1966), een van de weinig grafische partituren van Andriessen. Ook zijn er kijk- en luisterfragmenten uit het leven en werk van Andriessen. 
Deze warm-up vormt tegelijkertijd de eerste editie van de nieuwe reeks Schatkamer, waarin Asko|Schönberg samen met interessante gastsprekers het publiek meeneemt op een reis naar de parels uit de 20e-eeuwse muziek. In elke editie van Schatkamer staat een andere componist centraal en kijken we waarom zijn/haar muziek zo belangrijk is en welke betekenis ze (nu) heeft. 

 

Artists

Louis Andriessen
Zilver
Blokken
Louis Andriessen & Martijn Padding
Gesprek

Fragmenten uit Louis Andriessens De Materie en Hout (niet live)

Asko|Schönberg
Reinbert de Leeuw dirigent
Coen Verbraak presentator, in gesprek met Louis Andriessen en Reinbert de Leeuw

Programma zonder pauze

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

mrt. 10 2019

zondag

20:15

Amsterdam

Muziekgebouw aan ‘t IJ