fbpx
on air now

Salam


Extra voorstelling, door het Nederlands Theater Festival genomineerd als één van de beste elf voorstellingen

home

9 11 sep 2018

“Een wervelende, grootse voorstelling die het woord ‘theater’ alle glans geeft die het kan hebben.” schreef de Nederlandse toneeljury over Salam.

De voorstelling werd geselecteerd bij de beste elf voorstellingen van Nederlandse en Vlaamse bodem van seizoen 2017/2018. Alle reden om Salam, na een succesvol tournee in het voorjaar, nogmaals te spelen, dit keer op het erepodium van het Nederlands Theater Festival. De voorstelling is voor het allerlaatst te zien op zondag 9 september in de Stadsschouwburg Amsterdam en dinsdag 11 september in de Stadsschouwburg Groningen.  
Salam is een interdisciplinaire theaterexplosie gemaakt door Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni en Asko|Schönbergs K[h]AOS. De voorstelling kijkt met andere ogen naar de toenemende spanning tussen de westerse en de Arabische wereld, tussen de Islam, het Jodendom en het Christendom. Salam gaat terug naar hoe het allemaal begon: een vader die niet weet hoe hij zijn vaderliefde moet tonen en twee broers die uit elkaar worden gedreven. Het verhaal van Abraham, gespeeld door Jack Wouterse. Regisseur Guy Weizman brengt met deze voorstelling grote, religieuze en maatschappelijke conflicten terug tot menselijke verhalen over liefde, spijt, jaloezie en pijn.
Language no problem – boventitels
In de voorstellingen van het Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni wordt soms (toegankelijk) Engels gesproken. Dit wordt vertaald middels Nederlandse boventiteling. Alle Nederlandse teksten krijgen Engelse boventiteling. Daarmee zijn alle voorstellingen van het NNT en Club Guy & Roni, geschikt voor mensen die geen Nederlands spreken.
De pers over Salam:
Trouw **** “Salam is bomvol, ongemakkelijk, maar vernieuwend totaaltheater.”
Scènes **** “De krachtige muziek van Asko|Schönbergs K[h]AOS waaiert alle kanten op, ook dankzij de originele bezetting met instrumenten als saxofoon, accordeon, ud, de Arabische luit en de nodige elektronica.”
De Volkskrant **** “Resultaat: een geweldige, unieke, luidruchtige, soms finaal uit de bocht vliegende en ten slotte  originele voorstelling, waarin aloude Bijbelse personages fris tot leven worden gebracht. Salam is een bizarre theatrale trip”
Dagblad van het Noorden **** “Acteurs van het Noord Nederlands Toneel, dansers van Club Guy&Roni en de jonge muzikanten van Asko|Schönbergs K[h]AOS gaan ongemerkt in elkaar op, zonder geforceerde lasnaden.”

De composities voor Salam zijn mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten. 

 

 

Artists

NOORD NEDERLANDS TONEEL
CLUB GUY & RONI
ASKO|SCHÖNBERGS K[H]AOS 
regie Guy Weizman
tekst Fikry El Azzouzi 
choreografie Roni Haver
componisten Florian de Backere, Luke Deane, Yannis Kyriakides, Genevieve Murphy, Abderrahim Semlali 
muzikaal dramaturg David Dramm
musici Jochem Braat, Jaber Fayad, Maya Fridman, Daan van Koppen, Wilco Oomkes, Jacobus Thiele
spel en dans Jack Wouterse, Bien de Moor, Bram van der Heijden, Senna Gourdou, Veerle van Overloop, Mohammed Azaay, Igor Podsiadly, Angela Herenda, Adam Peterson, Sofiko Nachkebiya, Camilo Miguel Chapela, Harold Luya
dramaturgie Robbert van Heuven
decorontwerp Ascon de Nijs

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

Binnenkort
Geweest

sep. 11 2018

dinsdag

20:15

Groningen

Spot – Stadsschouwburg

sep. 9 2018

zondag

20:30

Amsterdam

Internationaal Theater Amsterdam