fbpx
on air now

Roots & Grooves


Ode aan de volkscultuur

home

jan 25

Volksmuziek raakt het hart. Met dit feestelijke programma nemen de musici van Asko|Schönberg hun petje af voor al hun anonieme collega’s die sinds mensenheugenis universele emoties bezingen en spelen.

Dat de stap van de straat naar de concertzaal klein kan zijn, bewijst Leoš Janáček met zijn bewerking van Moravische volksliederen.
Unsuk Chin laat zich inspireren door het straattheater uit haar jeugd in Seoul. Haar pittige muziek contrasteert met de naïeve inslag van John Adams, die een eerbetoon brengt aan zijn vader en hun gemeenschappelijke instrument, de klarinet. Het nieuwste werk van Thomas van Dun (1995) is een beschouwing op het hiernamaals. In zijn gebruik van koralen en klankwolken is zijn bewondering voor Ligeti hoorbaar.

 

Extra: 

Een nieuwste aflevering van Stairway to Music, de serie muziekvideo’s gefilmd op unieke locaties, wordt tijdens dit concert gelanceerd. David Kweksilber speelt Slow Step van Guus Janssen. Als virtuoze multi-instrumentalist neemt hij je mee in een eenmansperformance waarin de magie van geluid gecreëerd wordt op een onconventionele locatie. Bekijk de de hele serie Stairway to Music-video’s.

Leoš Janáček

Moravische volksliederen (bew. Tim Mulleman)

Thomas van Dun

Rocailles de l'après-vie… - in opdracht van Asko|Schönberg, met steun van Fonds Podiumkunsten en Stichting Reinbert de Leeuw

Unsuk Chin

Gougalōn

John Adams

Gnarly Buttons

Asko|Schönberg

Clark Rundell dirigent
Katrien Baerts sopraan
David Kweksilber klarinet

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

jan. 25 2024

donderdag

20:15
inleiding 19.15 door Frederike Berntsen

Amsterdam

Muziekgebouw aan ‘t IJ