on air now

Rondom Unsuk Chin – ZaterdagMatinee


Première jonge maker Thomas van Dun en Ligeti's Pianoconcert door Pierre-Laurent Aimard

okt 28

Unsuk Chin liet zich inspireren door de straat, Pierre-Laurent Aimard speelt een ‘klassieker’ van György Ligeti en een nieuw stuk van Thomas van Dun beleeft zijn première.

Unsuk Chin en de stad
In 2008 en 2009 bracht Unsuk Chin een bezoek aan Hongkong en Guangzhou. De sfeer van de oude woonwijken met hun smalle, kronkelende steegjes, marktplaatsen en voedselverkopers deed haar denken aan het Seoul van haar jeugd, waar rondtrekkende straatartiesten voor reuring zorgden met dans en muziek. In Gougalōn transformeerde Chin die herinneringen tot een theatrale partituur, waarin zij het ensemble voor armetierig straatorkestje laat spelen. De slagwerkers bedienen zich onder meer van lege flessen en conservenblikken. Ook voor haar kamerorkestwerk Graffiti liet Chin zich inspireren door de straat. In het driedelige werk voor kamerorkest overlappen klanklagen elkaar als tags en pieces in een graffiti-schildering.

 

Pierre-Laurent Aimard speelt Ligeti
Van Chins leermeester György Ligeti klinkt het magistrale Pianoconcert, met als solist niemand minder dan Ligeti-specialist Pierre-Laurent Aimard. Asko|Schönberg opent met een nieuw stuk van de jonge Nederlandse componist en songwriter Thomas van Dun. Zijn plannen? Die zijn op het moment van schrijven nog toekomstmuziek.

Unsuk Chin

Graffiti
Gougalōn

György Ligeti

Pianoconcert

Thomas van Dun

Rocailles de l'après-vie… - wereldpremière, opdracht Asko|Schönberg, met steun van Fonds Podiumkunsten

Asko|Schönberg

Bas Wiegers dirigent
Pierre-Laurent Aimard piano

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

okt. 28

zaterdag

14:15
Te koop vanaf 1 juni 2023

Amsterdam

Het Concertgebouw

€39,50
Tickets