fbpx
on air now

Rhapsody


De muzikaliteit van knarsende geesten

home

11 mrt 3 mei 2022

Acteur Josse De Pauw en componist Frederik Neyrinck laten zich inspireren door de televisieserie Van de schoonheid en de troost van Wim Kayzer.

‘Vertel me wat dit leven de moeite waard maakt’, daarmee opende Wim Kayzer het gesprek met kunstenaars, wetenschappers en filosofen in zijn legendarische televisieserie Van de schoonheid en de troost. Na het herbekijken van de serie uit 2000 wist Josse De Pauw: ‘Hier wil ik iets mee doen’.  Hij bundelt de krachten met LOD-componist Frederik Neyrinck, met wie hij eerder samenwerkte. Rhapsody wordt een grillige voorstelling, een ode aan het denken, de twijfel en het niet weten, want je hoeft niet altijd alles te begrijpen om te voelen dat het om iets belangrijks gaat.

 

Met tekstfragmenten uit de interviews met Jane Goodall, Georges Steiner, Vladimir Ashkenazy, John M. Coetzee, Karel Appel & Edward Witten uit Van de schoonheid en de troost van Wim Kayzer.

Josse De Pauw: “Ik vind de lange gesprekken die Wim Kayzer voert met kunstenaars en wetenschappers nog steeds aangrijpend. Ik hoor mensen luidop denken. Ik hoef het niet met hen eens te zijn of hen helemaal te begrijpen. Het is gewoon de schoonheid van dat luidop denken, van die knappe koppen die proberen duidelijk te maken waarmee ze bezig zijn en wat hen bezielt. Het is de poging tot communicatie.”

 

Een productie van LOD  Muziektheater (Gent), coproductie Asko|Schönberg, Klarafestival / KVS, Concertgebouw Brugge, Le Manège Maubeuge.

Première

Josse De Pauw concept & spel
Frederik Neyrinck compositie

Asko|Schönberg:

Anna Voor De Wind klarinet & basklarinet
Koen Kaptijn trombone
Joey Marijs slagwerk
Jellantsje de Vries viool
Sebastiaan van Halsema cello

Anne Marcq scenografie
Pino Etz licht
Brecht Beuselinck geluid

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

Binnenkort
Geweest

mei. 3 2022

dinsdag

20:00

België

Toneelhuis Antwerpen

apr. 22 2022

vrijdag

20:00

België

De Bijloke, Gent

mrt. 31 2022

donderdag

20:00

Concertgebouw Brugge

mrt. 13 2022

zondag

20:00

België

KVS Brussel

mrt. 12 2022

zaterdag

20:00

België

KVS Brussel

mrt. 11 2022

vrijdag

20:00
Première

België

KVS Brussel