fbpx
on air now

Reinbert de Leeuws Im wunderschönen Monat Mai


Met Katja Herbers

home

jan 16 2019

Ruim 15 jaar na de wereldpremière is Reinbert de Leeuws romantische liederencyclus naar Schumann en Schubert terug op de plek waar het begon, het Amsterdamse Paradiso. Het is de persoonlijke wens van De Leeuw om actrice/zangeres Katja Herbers in deze uitvoering de hoofdrol te laten vertolken. Hijzelf neemt plaats achter de vleugel.

Reinbert de Leeuw bewerkte de romantische liederen voor stem, piano en ensemble tot een eigenzinnige, kwetsbare en wonderschone cyclus. Een reis door het leven en de tragische liefde waarin alle menselijke emoties voorbij komen. Katja Herbers, actrice met internationale faam, zorgt voor een intense, rauwe en sensuele uitvoering, vol overgave en dramatiek.

Reinbert de Leeuw, dirigent, componist en pianist, wordt nationaal en internationaal gewaardeerd als groot kenner en uitvoerder van vooral hedendaagse muziek. Befaamd zijn zijn vertolkingen van Satie. De Leeuw werd al meerdere keren bekroond.
Actrice Katja Herbers maakt razendsnel carrière in Hollywood. Ze speelt in Amerikaanse hit-series als Manhattan waarin ze hoofdrol vertolkt en in de HBO-Serie Westworld. In Nederland maakte ze o.a. furore in de tv-serie Divorce en de films Sonny Boy, Mannenharten en Weg van jou.

De pers over Im wunderschönen Monat Mai:
‘De Leeuw had voor een smaakvolle, superromantische instrumentatie gezorgd’ (Trouw).
‘De Leeuw heeft z’n 21 liederen even vrijmoedig als virtuoos ingekort of opgerekt, consequent zoekend naar het drama en de lyriek, het genie achter de noten, de scherpe klauw van liefde, dood en Sehnsucht’ (de Volkskrant).

Im wunderschönen Monat Mai is bekroond met een Edison.

 

Artists

REINBERT DE LEEUW
Im wunderschönen Monat Mai
driemaal zeven liederen naar Schumann en Schubert

ASKO|SCHÖNBERG
vocaliste/actrice Katja Herbers
piano Reinbert de Leeuw

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

jan. 16 2019

woensdag

20:30

Amsterdam

Paradiso