fbpx
on air now

Reinbert 80


Speciaal verjaardagsconcert

home

sep 8 2018

Vandaag exact 80 jaar geleden werd hij geboren: dirigent, pianist, componist en bevlogen ambassadeur van eigentijdse muziek Reinbert de Leeuw. Natuurlijk vieren we zijn verjaardag.

Op de vraag hoe zijn droomavond eruit zou zien, zei De Leeuw: ‘Verras me!’ Tipje van de sluier: rockstersopraan en goede vriendin Barbara Hannigan is in ieder geval van de partij, evenals De Leeuws vertrouwde ensemble Asko|Schönberg.
Het programma van vanavond blijft voor zowel De Leeuw als voor het publiek een verrassing. Divers wordt het zeker, met (internationale) gasten met wie De Leeuw in zijn lange loopbaan samenwerkte en muziek van zijn lievelingscomponisten. Hannigan zingt het muziekdrama Socrate van Erik Satie, dat zij en De Leeuw op een bejubelde cd hebben gezet.
Reinbert de Leeuw ís muziek. Hij was mede-oprichter van het Schönberg Ensemble, kende megasucces met zijn opnames van Saties pianowerken, componeerde, dirigeerde, bewonderde en inspireerde. Zijn onvoorwaardelijke geloof in componisten als Goebaidoelina, Kurtág, Oestvolskaja, Kagel, Ligeti, Vivier en vele anderen heeft het muzieklandschap van de voorbije halve eeuw verrijkt. 

NB dit concert wordt live uitgezonden door de NTR op NPO Radio 4 en is live te volgen via webcast op radio4.nl.

 

Artists

ERIK SATIE
Socrate
Het verdere programma is een verrassing, op verzoek van de jarige zelf.

ASKO|SCHÖNBERG
sopraan Barbara Hannigan
piano Reinbert de Leeuw
En vele anderen

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

sep. 8 2018

zaterdag

20:15

Amsterdam

Muziekgebouw aan ‘t IJ