fbpx
on air now

Private View


Op Hitchcock geïnspireerde opera

home

29 okt 2015 29 apr 2016

Geïnspireerd op het materiaal van Hitchcock is Private View een opera met de suspense van een rasechte thriller. De toeschouwer wordt meegezogen in de blik van een voyeur die in de levens van anderen binnendringt en op zoek gaat naar betekenis. Maar vertellen onze ogen werkelijk wat we zien?

De voorstelling confronteert het publiek met de dubbelzinnigheid van kijken en bekeken worden. De muziek en vooral ook videoprojecties vertellen het verhaal. In een sfeer van paranoia en vervreemding lopen spanning en humor in elkaar over. Een thema dat vandaag relevanter lijkt dan ooit. 

Een productie van Muziektheater Transparant in coproductie met 33 ⅓ Collective, Asko|Schönberg, Operadagen Rotterdam, Concertgebouw Brugge, Deutsche Oper Berlin, National Opera Bergen en Les Théâtres de la Ville de Luxembourg. Met de steun van Productiefonds Oost Nederland, BesteBuren, Fonds Podiumkunsten en Gemeente Amsterdam. Private View won de eerste Fedora – Rolf Liebermann price for opera 2014.

Asko|Schönberg is ensemble in residence bij November Music.
Asko|Schönberg is elk jaar te gast bij November Music, het festival met de ondertitel ‘muziek van nu door de makers van nu’. Maar deze editie hebben we de eer ensemble in residence te zijn. Met vier zeer verschillende programma’s reizen we naar Den Bosch, de voorstelling op 4 november van Mariken is onderdeel van November Music. Zie ook Graal Théâtre, Mariken in de tuin der lusten en Near East Up North.

 

Artists

ANNELIES VAN PARYS
Private View *)

ASKO|SCHÖNBERG
NEUE VOCALSOLISTEN STUTTGART
dirigent Etienne Siebens
libretto Jen Hadfield 
regie en dramaturgie Tom Creed
decor en licht 33 ⅓ Collective
scenario Gaea Schoeters 

*) Compositieopdracht door Muziektheater Transparant en Kunsthuis Opera Vlaanderen, libretto-opdracht door National Opera Bergen.

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

Binnenkort
Geweest

apr. 29 2016

vrijdag

20:15

Amsterdam

Muziekgebouw aan ‘t IJ

nov. 27 2015

vrijdag

20:00

Luxemburg

Grand Theatre de Luxembourg

nov. 14 2015

zaterdag

20:00

België

Concertgebouw Brugge

nov. 5 2015

donderdag

21:00

Den Bosch

Verkadefabriek

okt. 31 2015

zaterdag

20:00

Duitsland

Tischlerei, Berlijn

okt. 30 2015

vrijdag

20:00

Duitsland

Tischlerei, Berlijn

okt. 29 2015

donderdag

20:00

Duitsland

Tischlerei, Berlijn