fbpx
on air now

Private View


Opera met de suspense van een thriller

home

13 mei 12 jun 2015

Geïnspireerd op het materiaal van Hitchcock is Private View een opera met de suspense van een rasechte thriller. De toeschouwer wordt meegezogen in de blik van een voyeur die in de levens van anderen binnendringt en op zoek gaat naar betekenis. Maar vertellen onze ogen werkelijk wat we zien?

De voorstelling confronteert het publiek met de dubbelzinnigheid van kijken en bekeken worden. De muziek en vooral ook videoprojecties vertellen het verhaal. In een sfeer van paranoia en vervreemding lopen spanning en humor in elkaar over. Een thema dat vandaag relevanter lijkt dan ooit. 
Annelies Van Parys, huiscomponiste bij Muziektheater Transparant, schrijft hiermee haar eerste heuse opera. Ze zet, na het indrukwekkende Een Oresteia (ook een productie van Transparant en uitgevoerd door Asko|Schönberg) haar artistieke parcours in het muziektheater voort. 

Private View won de eerste FEDORA – Rolf Liebermann Prize for Opera 2014.
Muziektheater Transparant & Kunsthuis Opera.

Een productie van Muziektheater Transparant in coproductie met 33 ⅓ Collective, Asko|Schönberg, Operadagen Rotterdam, Concertgebouw Brugge, Deutsche Oper Berlin, National Opera Bergen en Les Théâtres de la Ville de Luxembourg. Met de steun van Productiefonds Oost Nederland, BesteBuren, Fonds Podiumkunsten en Gemeente Amsterdam. 

 

Artists

Annelies van Parys
Private View

ASKO|SCHÖNBERG
NEUE VOCALSOLISTEN STUTTGART
dirigent Etienne Siebens
libretto Jen Hadfield
regie en dramaturgie Tom Creed
decor en licht 33 ⅓ Collective
scenario Gaea Schoeters 

Compositieopdracht door Muziektheater Transparant en Kunsthuis Opera Vlaanderen, libretto-opdracht door National Opera Bergen.

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

Binnenkort
Geweest

jun. 12 2015

vrijdag

20:00

Stuttgart

Theaterhaus

mei. 28 2015

donderdag

20:00

Rotterdam

Theater Rotterdam - Schouwburg

mei. 23 2015

zaterdag

0:00

België

Vlaamse Opera Antwerpen

mei. 15 2015

vrijdag

20:00

België

Vlaamse Opera Antwerpen

mei. 13 2015

woensdag

20:00

België

Vlaamse Opera Antwerpen