fbpx
on air now

Platteland op Podium – Slotmanifestatie

home

mrt 13 2011

Theatermaker Paul Koek, artistiek leider van het muziektheatergezelschap de Veenfabriek, heeft het initiatief genomen om een muziektheaterproject te produceren waarin het platteland, het boerenbestaan en de relatie met de stad centraal staan. 
Veenfrabriek in coproductie met Asko|Schönberg en Paradiso Amsterdam.
Op 12 en 13 maart wordt PAP  POP: van Platteland als Podium naar Platteland op Podium. Het gehelePlatteland als Podium komt samen in en rond Paradiso in Amsterdam. Debatten, cinema, boerenmarkt, dj’s en popmuziek, de geur van hooi en landbouwmachines op het Leidseplein. Kortom, in Paradiso komt midden in de stad het platteland tot leven. 
Om 19.00 uur de locatievoorstelling Machine Agricole  van de Veenfabriek en Asko|Schönberg mét maaltijd van André Amaro. Machine Agricole ging in het najaar van 2010 in een boerenschuur in première en was vele avonden uitverkocht. De Volkskrant: “Fraaie overpeinzingen komen voorbij. Dat de koe onderhand tot het cultureel erfgoed behoort. Dat je makkelijker een kilo heroïne smokkelt dan een kilo mest kwijtraakt. Dat je in de stad natuurlijk weer andere problemen hebt. Mensen bijvoorbeeld.”

 

Artists

VEENFABRIEK & ASKO|SCHÖNBERG
muzikanten
Ton van der Meer, Hans van der Meer, John van Oostrum
regie
Paul Koek
acteurs
Yonina Spijker, Reinout Bussemaker, Joep van der Geest, Lizzy Timmers 
tekst
o.a. Jorieke Abbing, Hannah van Wieringen
scenografie
Theun Mosk, John van Oostrum
video-interviews
Marike Nieuwint
kostuums
Arien de Vries
dramaturgie
Ricarda Franzen
catering
Andre Amaro

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

mrt. 13 2011

zondag

19:00

Amsterdam

Paradiso