fbpx
on air now

Phonetic Stories


November Music heeft vanwege de coronamaatregelen helaas het hele festival moeten annuleren.

nov 12 2020

Kom kijken naar de makers van nu!

Asko|Schönberg en De Tekstsmederij organiseren Phonetic Stories, een uniek project over taal en muziek. Tien schrijvers en componisten werken gedurende een aantal maanden samen en experimenten met taal en muziek om tot vernieuwende en onverwachte vormen te komen.

Veelbelovend talent
In het najaar van 2019 zijn de vijf schrijvers en vijf componisten na een open call geselecteerd. Vorig jaar was er al een veelbelovende tussentijdse presentatie voor een select publiek. Tijdens November Music zijn de kersverse resultaten van Phonetic Stories in de intieme omgeving van stadsbibliotheek Babel te beleven.
Het hele traject zijn de veelzijdige makers gestimuleerd en uitgedaagd om buiten de geijkte paden te treden en nieuwe vormen te ontwikkelen met en rond muziek en taal. Ze zijn gedurende het proces begeleid door coaches uit de wereld van de podiumkunsten. Alle tien hebben een brede en gevarieerde professionele achtergrond. Ze zijn zowel de maker als de artiest en zullen de performances zelf uitvoeren.
Bekijk de interviews met de makers.

Coaches en workshopleiders
De betrokken coaches zijn Yannis Kyriakides (componist en als docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium) en Maarten van Hinte (Creative Director at RIGHTABOUTNOW INC., Senior Lecturer at Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten). Workshops werden geleid door onder meer Anthony Heidweiller (artistiek leider van Opera Forward Festival), Keren Levi (choreografe) en Manu van Kersbergen (performer spoken word en muziek, programmamaker) en Romy Roelofsen (regisseur).

Met steun van het Amsterdams Fonds Voor de Kunst.

Boris Bezemer componist
Annelie Koning componist
Lise Morrison componist
Gerjan Piksen componist
Guusje Ingen Housz componist
Jeroen Callaars dichter
Pieter Delfosse dichter
Stokely Dichtman dichter
Adriana Ivanova dichter
Michiel Westbeek dichter
Annelie Koning, performer Phonetic Stories © Britt van Klaveren

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

nov. 12 2020

donderdag

19:00
geannuleerd

November Music, locatie Huis 73 (voorheen Babel)

Backstage