fbpx
on air now

Paradise Lost


Actuele opera over de klimaatcrisis

15 18 mrt 2018

De opera Paradise Lost is een tweeluik over één van de grootste vraagstukken van onze tijd: de klimaatcrisis. Het is de tweede aflevering van ‘Sign of the Times’, een serie nieuw te schrijven opera’s, die snel inhaken op de actualiteit.

Het eerste deel van Paradise Lost vertelt de legende van een paradijs waar armoede en lijden niet bestaan, een toevluchtsoord voor een wereld in verval. Hoewel er geen bewijzen zijn voor het bestaan van dit paradijs, gaat een Chinese klimaatvluchteling gedreven door droogte en hitte toch op zoek. Tijdens zijn reis heeft hij wonderlijke ontmoetingen met o.a. een stedeling, een boom, een verpleegster en een soldaat. Deel 2 vertelt de voorgeschiedenis van de klimaatvluchteling en zijn gezin. Hoe hij bij gebrek aan water het bloed van zijn vrouw moet drinken om de nodige kracht voor zijn lange reis op te doen. In de epiloog bezingt zijn vrouw de mythe van Nüba, de godin van de droogte. Hoe zij de aarde redde van de zondvloed en vervolgens verliefd werd op een eenvoudige sterveling, met dramatische gevolgen. 

Elke voorstelling wordt afgesloten met een inhoudelijke debat over het klimaat. 
Productie Opera Trionfo in coproductie met De Nationale Opera, Asko|Schönberg, in samenwerking met Opera Forward Festival, Oerol en het NSK.

 

Artists

OPERA TRIONFO
ASKO|SCHÖNBERG
nederlands studenten kamerkoor

compositie Huang Ruo
dirigent Bas Wiegers
libretto Jibbe Willems

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

Binnenkort
Geweest

mrt. 18 2018

zondag

20:00

Amsterdam

Internationaal Theater Amsterdam

mrt. 17 2018

zaterdag

20:00

Amsterdam

Internationaal Theater Amsterdam

mrt. 15 2018

donderdag

20:00

Amsterdam

Internationaal Theater Amsterdam