fbpx
on air now

Nieuw pianoconcert en tintelfrisse reïncarnaties


Rzewksi en Zender

home

4 8 mrt 2015

Speciaal voor Asko|Schönberg en de Vlaamse pianist Daan Vandewalle schreef componist/pianist Rzewski A Dog’s Life. Rzewski zet alle mogelijke registers van de piano in, van zachte lyriek tot brute percussie, van uiterste precisie tot vrije improvisatie.

Hij staat erom bekend complexe muziek toegankelijk te laten klinken. Eerder maakte hij wereldwijd furore met zijn magistrale The People United Will Never Be Defeated. Solist Daan Vandewalle kent Rzewski goed en deed in het verleden al veel projecten met hem. Hij weet als geen ander zijn muziek te interpreteren.
De Duitse componist Hans Zender sleutelt onbetwiste meesterwerken om tot eigentijdse klankwerelden. Eerder deed hij dat succesvol met Schuberts Winterreise. Nu zet hij met veel liefde en respect voor het origineel een tintelfrisse reïncarnatie van de Diabelli-variaties neer, Beethovens laatste grote pianowerk. Met gebruikmaking van een rijke ensemblebezetting waaronder slagwerk en accordeon, bewijst hij hoe inspirerend en vooral vernieuwend dit werk nog steeds is.

 

Artists

FREDERIC ANTHONY RZEWSKI
A Dog’s Life (première)
HANS ZENDER
33 Veränderungen über 33 Veränderungen

ASKO|SCHÖNBERG
studenten koninklijk conservatorium
dirigent Peter Rundel piano Daan Vandewalle

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

Binnenkort
Geweest

mrt. 8 2015

zondag

20:15

Rotterdam

De Doelen – Jurriaanse Zaal

mrt. 6 2015

vrijdag

20:00

Utrecht

TivoliVredenburg

mrt. 5 2015

donderdag

20:15

Amsterdam

Muziekgebouw aan ‘t IJ

mrt. 4 2015

woensdag

20:00

België

De Bijloke, Gent