on air now

Maak je Punt #1 – Gable Roelofsen


digitale boekenclub

feb 2 2021

In de serie Maak je Punt nodigen we makers uit om hun punt te komen maken. Tijdens de eerste editie komt (muziek)theatermaker Gable Roelofsen langs. Hij wilt het boek van Massih Hutak, Jij hebt ons niet ontdekt, wij waren hier altijd al, over gentrificatie in Noord, bespreken. Praat je mee?

Gable Roelofsen: “Asko|Schönberg en ik hebben allebei boter op ons hoofd als het gaat om Amsterdam-Noord. Op de Grasweg in Noord heeft Asko|Schönberg sinds een tijdje een eigen studio: GRASpunt. Een extra repetitieruimte en kantoor, maar vooral een hang-out voor makers en publiek, buiten de hoge hangbrug van het Muziekgebouw aan het IJ om.

Ikzelf ga ook verhuizen naar Amsterdam-Noord. Ik ga samenwonen met mijn vriend in het prachtige Plan van Gool nabij het Buikslotermeerplein. Tegelijk ben ik mij al enkele jaren bewust van het bestaan van Massih Hutak en de beweging Verdedig Noord. Ik sympathiseer met het gedachtegoed en wil er meer over leren. Als aankomende Nieuwe Noordeling is dit wellicht ronduit hypocriet en ongeloofwaardig. En ik vind dit een dilemma. Een dilemma waarvan ik vind dat ik er niet voor mag weglopen.

Ik wil Massih Hutak’s nieuwe boek samen met andere mensen uit Noord, oude en nieuwe Noorderlingen, lezen en bespreken. Ik ben benieuwd hoe anderen zich tot dit dilemma en taboe verhouden.”

Doe mee met onze informele, online boekenclub en laat je stem horen. Het boek is te koop bij alle lokale boekhandels – ze kunnen je steun goed gebruiken.

De digitale boekenclub zal online plaatsvinden op 2 februari om 19:30. Meld je aan via deze link om mee te praten: http://bit.ly/maakjepunt1 of kijk mee via onze Live pagina

Gable Roelofsen muziektheatermaker
Tuyet Stooker antropoloog/politicoloog
Janine Westerveld buuf uit de Vogelbuurt
Willemijn Lamp founder Read my World

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

feb. 2 2021

dinsdag

19:30

Amsterdam

GRASpunt

Gratis toegankelijk
Tickets

Backstage