on air now

Kordz x Sakamoto


Feestelijk eerbetoon aan Ruiychi Sakamoto

nov 11

Na het grote succes van Kordz x Sakamoto in Tbilisi (uitverkochte zalen) staan we met componist/toetsenist Alexandre Kordzaia in De Doelen. In 2021 ging zijn door Ryuichi Sakamoto geïnspireerde werk in première tijdens het Holland Festival. Het concert vindt plaats ter ere van de Japanse componist die op 28 maart 2023 overleed.

Ryuichi Sakamoto brak rond 1980 internationaal door met synthesizerpop die deuren opende voor generaties (pop)musici na hem. Nog altijd kijken velen voor inspiratie naar de muziek uit die vroege periode. Een van hen is producer en componist Alexandre Kordzaia (1994), beter bekend als Kordz, die – naast Sakamoto – Ravel, Stravinsky, Prince en James Brown als inspiratiebronnen noemt. Zijn muziek heeft dezelfde opgewekte energie en muzikale creativiteit als die van de vroege Sakamoto.

 

Voor Asko|Schönberg zette hij, met toestemming van de meester, het mes in het werk van Sakamoto en zette hij bekende én onbekendere, experimentelere nummers zoals Thousand KnivesTibetan Dance en Self Portrait tot een nieuw rebels geheel versnijden.

 

Dit concert is onderdeel van ROAM, een avondvullende ontdekkingstocht langs een ‘beetje klassiek en een beetje pop’. Kordz x Sakamoto begint om 21:00 en vormt de kern van de avond. Daarnaast vindt er randprogrammering plaats in de verschillende ruimtes in De Doelen, zoals Monolith, een experimentele installatie van visueel kunstenaar Vincent Rang, en speelt pianiste Helena Basilova.

 

De compositie is mede tot stand gekomen met steun van Fonds Podiumkunsten.

Alexandre Kordzaia

Kordz x Sakamoto

Asko|Schönberg

Kordz synthesizer
Boris Acket scenografie

foto: Ada Nieuwendijk

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

nov. 11

zaterdag

19:00

Rotterdam

De Doelen

€10€25
Tickets