on air now

Kordz x Sakamoto in Tblisi


Nu in het grootste en een van de oudste theaters in Georgië

okt 4 2022

Speciaal voor het Holland Festival 2021 maakte de Georgisch-Zwitserse componist Alexandre Kordzaia een compositie voor Asko|Schönberg op basis van het werk van Sakamoto.

Ryuichi Sakamoto brak rond 1980 internationaal door met synthesizerpop die deuren opende voor generaties (pop)musici na hem. Nog altijd kijken velen voor inspiratie naar de muziek uit die vroege periode. Een van hen is producer en componist Alexandre Kordzaia (1994), beter bekend als Kordz, die – naast Sakamoto – Ravel, Stravinsky, Prince en James Brown als inspiratiebronnen noemt. Zijn muziek heeft dezelfde opgewekte energie en muzikale creativiteit als die van de vroege Sakamoto.

 

Voor Asko|Schönberg zette hij, met toestemming van de meester, het mes in het werk van Sakamoto en zette hij bekende én onbekendere, experimentelere nummers zoals Thousand KnivesTibetan Dance en Self Portrait tot een nieuw rebels geheel versnijden.
Kordz is een bekend en gewaardeerd musicus in Georgië en wij verheugen ons erop dit concert nu voor ‘zijn’ publiek te kunnen uitvoeren.

 

De compositie is mede tot stand gekomen met steun van Fonds Podiumkunsten.

Alexande Kordzaia

Kordz x Sakamoto

Asko|Schönberg & Georgische musici

Kordz synthesizer

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

okt. 4 2022

dinsdag

20:00

Georgië Tiblisi - Shota Rustaveli State Theatre

okt. 4 2022

dinsdag

22:30

Georgië Tiblisi - Shota Rustaveli State Theatre