fbpx
on air now

Kordz x Sakamoto in Tbilisi


Eerbetoon aan Sakamoto in Tbilisi Georgië

home

4 okt 2022 19 jun 2023

Na het grote succes dat we afgelopen oktober in Tbilisi beleefden, heeft Alexandre Kordzaia Asko|Schönberg opnieuw uitgenodigd om samen met hem en enkele lokale musici het concert Kordz x Sakamoto uit te voeren. In 2021 ging zijn door Ryuichi Sakamoto geïnspireerde werk in première tijdens het Holland Festival. Het concert vindt plaats ter ere van de Japanse componist die op 28 maart overleed.

Ryuichi Sakamoto brak rond 1980 internationaal door met synthesizerpop die deuren opende voor generaties (pop)musici na hem. Nog altijd kijken velen voor inspiratie naar de muziek uit die vroege periode. Een van hen is producer en componist Alexandre Kordzaia (1994), beter bekend als Kordz, die – naast Sakamoto – Ravel, Stravinsky, Prince en James Brown als inspiratiebronnen noemt. Zijn muziek heeft dezelfde opgewekte energie en muzikale creativiteit als die van de vroege Sakamoto.

 

Voor Asko|Schönberg zette hij, met toestemming van de meester, het mes in het werk van Sakamoto en zette hij bekende én onbekendere, experimentelere nummers zoals Thousand KnivesTibetan Dance en Self Portrait tot een nieuw rebels geheel versnijden.
Kordz is een bekend en gewaardeerd musicus in Georgië en wij verheugen ons erop dit concert nu voor ‘zijn’ publiek te kunnen uitvoeren.

 

De compositie is mede tot stand gekomen met steun van Fonds Podiumkunsten.

Alexande Kordzaia

Kordz x Sakamoto

Asko|Schönberg & Georgische musici

Kordz synthesizer

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

Binnenkort
Geweest

jun. 19 2023

maandag

21:00

Georgië Tbilisi State Concert Hall

okt. 4 2022

dinsdag

22:30

Georgië Tiblisi - Shota Rustaveli State Theatre

okt. 4 2022

dinsdag

20:00

Georgië Tiblisi - Shota Rustaveli State Theatre