fbpx
on air now

Inspired by Bruckner 1 + 7


Componisten van nu geïnspireerd door Bruckner

home

sep 13

De componisten Frederik Neyrinck en Richard Ayres schrijven nieuw werk op basis van Bruckners Eerste en Zevende symfonie. Neyrinck concentreert zich in een septet op de centrale rol die de koperblazers bij Bruckner vervullen. En Ayres maakt met geluidsopnamen van ‘dingen die Bruckner heeft aangeraakt’ een intieme klankbiografie.

De Belgische componist Frederik Neyrinck won in 2020 de Förderpreis der Stadt Wien met zijn intrigerende ‘klanksculpturen’. De Engelse componist Richard Ayres, al decennialang werkzaam in Nederland, won eerder de prestigieuze Matthijs Vermeulenprijs. Beide componisten geven met ensemble Asko|Schönberg de inspiratie van Bruckner een eigenzinnige klank. Een openingsconcert dat naar meer smaakt.

 

Dit is het openingsconcert van festival Bruckner Casco in het Muziekgebouw. Veertien componisten, onder wie Richard Ayres, Frederik Neyrinck, Maxim Shalygin en Seung-Won Oh, schrijven nieuw werk geïnspireerd door Bruckners symfonieën. Het resultaat is een klinkende ode aan de pragmatische én obsessieve Oostenrijker en een spannend profiel van het huidige componeren in Nederland.

Frederik Neyrinck Nieuw werk (wereldpremière) naar Symfonie nr. 1 van Anton Bruckner

Nieuw werk (wereldpremière) naar Symfonie nr. 1 van Anton Bruckner

Richard Ayres Nieuw werk (wereldpremière) naar Symfonie nr. 7 van Anton Bruckner

Nieuw werk (wereldpremière) naar Symfonie nr. 7 van Anton Bruckner

Asko|Schönberg

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

sep. 13

vrijdag

20:15

Amsterdam

Muziekgebouw aan ‘t IJ

€34,50€43
Tickets