fbpx
on air now

inhabit_inhibit


Visionair werk van Stefan Prins zaagt aan stoelpoten van conventies

feb 24 2022

Volg het nieuws, kijk naar buiten: volgens punkfilosoof Timothy Morton leven we in een tijd van ‘massale uitroeiing’ – ‘klimaatverandering’ vindt hij veel te soft. Componist Stefan Prins vertaalt Mortons analyse in een verpletterende geluidservaring.

inhabit_inhibit is een visionair werk dat met ruimtelijke opgestelde instrumenten, elektronica en feedbackloops voelbaar maakt wat het betekent om de controle kwijt te raken. Wij hebben de aarde uit evenwicht gebracht en nu zijn de gevolgen niet meer beheersbaar. Voel je stress? Dat is terecht. 

 

De Belgische componist Stefan Prins is een muzikale duizendpoot – hij behaalde een PhD aan Harvard, is artistiek leider van het dwarse Nadar Ensemble en speelt ‘laptop’ in een band. Multimedia en innovatie zijn een constante in zijn werk, waarmee hij steevast aan de stoelpoten van conventies zaagt. Ook de ingedutte concertpraktijk mag van Prins op de schop. Verwacht dus geen kalme kennismaking met deze belangrijke componist van nu – wel een indringende. 

 

Tip! Bezoek ook de openbare repetitie voorafgaand aan de wereldpremière op 24 februari om 16 uur: Openbare repetitie inhabit_inhibit — Asko|Schönberg + Ensemblekollektiv Berlin | Muziekgebouw

 

Met steun van Ammodo & Von Siemens Stifting.

Stefan Prins

inhabit_inhibit - wereldpremière

Asko|Schönberg

Ensemblekollektiv Berlin

Baldur Brönniman dirigent
Florian Bogner sound design

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

feb. 24 2022

donderdag

20:15

Amsterdam

Muziekgebouw aan ‘t IJ