fbpx
on air now

In C


music in quarantine

home

jun 10 2020

Op initiatief van onze violist Joseph Puglia is er een speciale quarantaine-versie van Terry Riley’s In C gemaakt. Met deze online uitvoering willen we een doorgaand muzikaal dialoog creëren met musici over de hele wereld door zowel amateurs als professionals te vragen om mee te spelen.

In C is gemaakt door de Amerikaanse componist Terry Riley, bekend om zijn minimal music. Het bestaat uit 53 melodische fragmenten die door een onbeperkt aantal instrumenten gespeeld kunnen worden. De emotionele kracht van het stuk zit in de muzikale interactie, de persoonlijke en creatieve inbreng van iedere speler en het reageren op elkaar. Iedereen kan meespelen en een individuele bijdrage leveren aan een zo steeds rijker wordend stuk, een optelsom van persoonlijke creativiteit die leidt tot een spannend totaalwerk. Met In C, music in quarantaine roepen we ook op te doneren aan het Rode Kruis, dat zich inzet voor mensen in isolatie.

Lees hier meer over het project en hier de opname instructies. Inzendingen zijn welkom vanaf 10 juni. Het project heeft geen einddatum.

Terry Riley

In C

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

jun. 10 2020

woensdag

19:00
online play along

Online

Backstage