fbpx
on air now

In Between


De hokjesgeest doorbroken door jonge componisten

home

dec 8 2016

Tijdens In Between heeft Asko|Schönberg lak aan de muzikale hokjesgeest. Samen met Slagwerk Den Haag speelt het ensemble muziek die zich ontvouwt op het grensgebied tussen verschillende stijlen, compositie en improvisatie, akoestische klanken en elektronica.

Zo klinkt van Glenn Kotche een nieuw werk, waarin de Amerikaanse rockdrummer zijn veelzijdige muzikale persoonlijkheid de vrije loop laat. Wilbert Bulsink kruipt in een kruising tussen uitgeschreven partituur en collectieve improvisatie in de kieren van het Westerse toonsysteem; met verschillende stemmingen verkent hij de kleurrijke wereld tussen het zwart-wit van de pianotoetsen. De Venezolaan Jorge Sánchez-Chiong noemt zichzelf componist, improvisator en turntablist. Logisch dat in zijn ensemblewerk Final Girl 2009 de spontaneïteit van een improvisatie doorklinkt. Michel van der Aa tovert al jaren met elektronica en instrumentale klanken. In Between en Attach, 2 delen uit zijn Preposition Trilogy, plaatst hij soundtrack en ensemble in wisselende constellaties naast en boven elkaar.

Wilbert Bulsink over zijn opdrachtwerk: ‘Ik kijk naar wat er tussen de toetsen van de piano zit, op zoek naar de kleinste toonsafstanden en langzaamste glissandi, de zuiverste intervallen en de scherpste dissonanten: de muziek zoomt in op wat normaal voor het oor verborgen blijft. Met de musici van Asko|Schönberg werk ik nauw samen om uit te vinden wat er praktisch mogelijk is met hele trage en kleine veranderingen van toonhoogte.

 

Artists

GLENN KOTCHE
Time Passages * (Opdrachtwerk Tromp Concours, Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag)
MICHEL VAN DER AA
Between
Attach
WILBERT BULSINK met steun van Fonds Podiumkunsten
Meanwhile, behind, between, etcetera (Wereldpremière, opdracht van Asko|Schönberg)
JORGE SANCHEZ-CHIONG
Final Girl 2009          

Asko|schönberg
SLAGWERK DEN HAAG
dirigent Bas Wiegers
slagwerk Emil Kuyumcuyan, winnaar Tromp Percussion Concours 2016

* met steun van de Eduard van Beinum Stichting

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

dec. 8 2016

donderdag

20:15

Amsterdam

Muziekgebouw aan ‘t IJ