fbpx
on air now

Hemels


Experimentele werken van Furrer gecombineerd Mahlers symfonie, een unieke luisterervaring

feb 4 2016

Een ongewone combinatie: nieuwe, experimentele werken van Beat Furrer en een symfonie van Gustav Mahler in één programma. Maar geen ‘normale’ Mahler, want zijn Vierde klinkt in de zelden te horen ensembleversie van Schönberg-leerling Erwin Stein.

Mahlers ‘Himmlische Freuden’, teruggebracht tot een bezetting van 12 instrumenten, belooft een unieke luisterervaring. Waar bij Mahler het lied nog hoog in het vaandel stond, presenteert Furrer, 100 jaar na dato, in Aria juist de deconstructie van het lied. Hij laat in dit stuk de primadonna met het expressieve belcanto worstelen. Furrer liet zich in Gaspra inspireren door een asteroïde. Alsof het gaat om een onderzoek naar de atomen en moleculen van een onbekend hemellichaam, ontwikkelt het stuk zich tot een boeiende verkenning van de klankeigenschappen van de afzonderlijke instrumenten. 

Tijdens de inleiding wordt – naast de toelichting op het programma van deze avond- het nieuwe boek van Erik Voermans Van Andriessen tot Zappa, interviews met componisten & andere verhalen gepresenteerd.

 

Artists

BEAT FURRER
Aria
Gaspra
GUSTAV MAHLER
Symfonie nr. 4 (bew. Erwin Stein)

ASKO|SCHÖNBERG
dirigent Etienne Siebens
sopraan Maribeth Diggle 

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

feb. 4 2016

donderdag

20:15

Amsterdam

Muziekgebouw aan ‘t IJ