fbpx
on air now

György Ligeti Academy in de NJO Zomerweek

home

16 18 aug 2012

Het NJO verwelkomt deze zomer de György Ligeti Academy, een samenwerking van Asko|Schönberg en de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. De componist György Ligeti was kritisch waar het de uitvoering van zijn muziek betrof. Door de jarenlange samenwerking tussen Ligeti en de musici van Asko|Schönberg wisten zij precies wat de componist van hen verlangde. Na zijn dood voelden de musici een sterke behoefte om deze kennis op anderen over te dragen; de Ligeti Academy was geboren. 
Op deze academie wordt echter niet alleen aandacht besteed aan de muziek van Ligeti, er wordt muziek van verschillende hedendaagse componisten gespeeld. Op het programma werken van Ligeti-leerling Unsuk Chin. De musici worden gecoacht door The Stolz Quartet, maar ook Chin zelf gaat met hen aan de slag.
Vanavond speelt The Stolz Quartet voorafgaand aan de Ligeti Academy de gloednieuwe muziektheatervoorstelling Exil in Halbe. De muziek voor dit pleidooi voor passie werd gecomponeerd door de jonge Argentijn Diego Soifer.

 

Artists

DIEGO SOIFER
Exil in Halbe 
UNSUK Chin
Gougalon
Akrostichon Wortspiel

GYÖRGY LIGETI ACADEMY
THE STOLZ QUARTET
dirigent
Clark Rundell

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

Binnenkort
Geweest

aug. 18 2012

zaterdag

20:15

Nunspeet

Veluine

aug. 17 2012

vrijdag

20:30

Arnhem

Het Posttheater

aug. 16 2012

donderdag

20:30

Lux