fbpx
on air now

Gurrelieder


Ode aan Reinbert de Leeuw

home

feb 14 2021

Graag delen we het initiatief van De Doelen om 1 jaar na het overlijden van Reinbert de Leeuw een online uitzending van het concert van de Gurrelieder en de documentaire Extase te vertonen.

Op 14 februari 2021 is het een jaar geleden dat Reinbert de Leeuw overleed. Als ode aan hem organiseert De Doelen een online uitzending van het concert van Schönbergs Gurrelieder (2011) onder leiding van Reinbert en de documentaire Extase over dit in veel opzichten uitzonderlijke project.
Het uitvoeren van de Gurrelieder was voor Reinbert een droom die werkelijkheid werd. Tien jaar geleden was De Doelen het toneel van dit megaconcert: 356 musici betraden het podium. Carine Bijlsma filmde de zowel voorbereidingen als het concert.
Kijk 14 februari online & gratis naar de documentaire Extase, de Q&A met filmmaker Carine Bijlsma en de directeur van het Koninklijk Conservatorium, gevolgd door het concert uit 2011. Reserveer een van de 2 aanvangstijden.

 

NB Asko|Schönberg komt op 8 september a.s., de geboortedag van Reinbert, met speciale editie van onze serie Stairway to Music. Een programma in de geest van Reinbert: parels uit het repertoire én aandacht voor nieuw werk, muziek die je  hoe dan ook raakt.

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

Binnenkort
Geweest

feb. 14 2021

zondag

19:30
Online vanuit De Doelen

Gratis toegankelijk
Tickets

feb. 14 2021

zondag

14:00
Online vanuit De Doelen

Gratis toegankelijk
Tickets