fbpx
on air now

GRASnacht #2


Presentatie innovatieve makers

home

jun 21

In deze tweede editie van GRASnacht presenteren we work in progress van resident Genevieve Murphy, een voorproefje van het werk van Pensive Vivivier die komend najaar resident zijn en enkele solo’s uit Mutability, de nieuwe concertinstallatie ihkv het Holland Festival.
GRASnacht vind plaats in GRASpunt.

Tijdens haar residentie richt Genevieve Murphy zich erop de doedelzak uit zijn context te halen en er materiaal voor te ontwikkelen met instrumenten die normaal gesproken niet met dit instrument geassocieerd worden. “Doedelzakken zijn ongelooflijk luid, microtonaal en beperkt in toonhoogte. Meestal werk ik met improvisaties, maar nu wil ik de doedelzak in vaste composities laten passen. Daarom ben ik van plan een lied te maken en de doedelzak erin te gebruiken. Daarbij wil ik een of twee muzikanten inschakelen om afzonderlijk mee samen te werken, om te zien hoe de muziek varieert, afhankelijk van het type muzikant dat zich bij mij voegt. Aan het einde van mijn residentieperiode hoop ik drie versies van één nummer te hebben, één solo, één met een percussionist van Asko|Schönberg en de andere met een elektrische gitarist waarmee ik werk, Andy Moor.” Lees meer over Genevieve Murphy.

Toekomstige GRASpuntresidenten van Pensive Vivifier stellen zich voor met een video kunstwerk. Laat je volledig opzuigen in Pensive Vivifiers parallel universum dat bol staat van verwijzingen. Met een muzikale benadering van structuur en vele invloeden worden ze ook wel de hyperpop van het theater genoemd.

Pensive Vivifier begon vier jaar geleden anoniem als pseudoniem op het internet. In die anonieme ruimte konden ze de ideeën over zichzelf los laten. De anoniemiteit leverde nieuwe ideeën over identiteit op, maar bleek ook begrenzend.

In hun film showcasen Silva, Janne en Tes van Pensive Vivifier zichzelf en hun route van anoniem naar hyperpersoonlijk werk.

De derde presentatie bestaat uit solostukken uit de concertinstallatie Mutability die 23 juni te zien is in het Muziekgebouw. Deze worden  uitgevoerd door trompettist Arthur Kerklaan, cellist Sebastiaan van Halsema en trombonist Sebastiaan Kemner.

 

De toegang is gratis, wel graag aanmelden via info@askoschoenberg.nl. NB de capaciteit is beperkt!
Adres: Grasweg 41R, Amsterdam-Noord.

 

GRASnacht is mede mogelijk gemaakt door Muziekfonds Mauricio Kagel.

Genevieve Murphy ism Andy Moor (elektrische gitaar) en Henning Luther (drums)

Pensive Vivivier

Arthur Kerklaan

Lullaby of the Unborn #2 van Brigitta Muntendorf

Sebastiaan Kemner

astátheia van Anna Korsun

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

jun. 21

vrijdag

20:00

Amsterdam

GRASpunt