fbpx
on air now

GRASnacht #1


Presentatie eerste 3 makers

home

dec 21 2023

Afgelopen maanden resideerden 3 makers(duo’s) in GRASpunt waar zij hun creatieve ideeën konden uitproberen en vorm geven. Tijdens de GRASnacht presenteren zij het resultaat van hun experiment.

Sterre de Vries is theatermaker. Haar werk begeeft zich op het snijvlak van sociaal en artistiek. Tijdens haar residentie zocht ze naar inspirerende technieken van oude en nieuwe hoorspelen om haar persoonlijke verhaal over opgroeien met een verslaafde ouder te vertellen. Ze heeft musicus en componist Koen Kaptijn (trombonist bij Asko|Schönberg) gevraagd om mee te zoeken te bouwen aan ‘hoorspelinstrumenten’ die haar verhaal doen verklanken. Lees meer over het werk van Sterre de Vries.

 

Componeren betekent voor Maya Verlaak onderzoeken en communiceren, niets is vanzelfsprekend. In plaats van de componist die noten schrijft en de muzikant die de noten speelt tijdens repetities en concerten, neemt ze de muzikant volledig mee in haar idee en achtergond van de compositie, zodat deze onderdeel wordt van de structuur en ontwikkeling van het werk en bij de uitvoering. Lees meer over het werk van Maya Verlaak.

 

Karmit Fadael onderzocht samen met contrabasspeler Jordi Carrasco Hjelm en danser Amit Palgi de effecten van kleine gendergerelateerde agressies. Deze opmerkingen zijn vaak positief bedoeld, maar kunnen negatief worden opgevat na daadwerkelijke agressieve opmerkingen of slechte ervaringen. Karmit, Jordi en Amit probeerden de verschuiving in perceptie tussen positief en negatief te onderzoeken. Wanneer vindt deze verschuiving plaats? Hoe gaan we ermee om? En hoe kunnen we dit visualiseren en vertalen naar een muziektheatervoorstelling?

Het onderzoek tijdens de residentie in GRASpunt is ter voorbereiding op haar compositieopdracht van November Music. Lees meer over het werk van Karmit Fadael.

 

De toegang is gratis, wel graag aanmelden via info@askoschoenberg.nl. NB de capaciteit is beperkt!
Adres: Grasweg 41R, Amsterdam-Noord.

 

GRASnacht is mede mogelijk gemaakt door Muziekfonds Mauricio Kagel.

Sterre de Vries & Koen Kaptijn

How I just know how I’ll keep swallowing stones

Maya Verlaak

études for compositional insight

Karmit Fadael, Amit Pagli & Jordi Carrasco Hjelm

Good

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

dec. 21 2023

donderdag

20:00

Amsterdam

GRASpunt