fbpx
on air now

Graal Théâtre


Vivier, Saariaho, Van de Putte

home

De Finse Kaija Saariaho laat muziek als een geslepen diamant telkens van kleur verschieten. In haar vioolconcert Graal Théâtre gaan de tonen van de soloviool haast ongemerkt over in het zuchten van een fluit of ijl getinkel van het slagwerk.

Ook haar Canadese collega Claude Vivier was een tovenaar met klankkleuren. In Et je reverrai cette ville étrange herhaalt hij obsessief melodieën die onlosmakelijk met zijn leven verbonden zijn. Begin en eind worden gemarkeerd door een Balinese gong. De Nederlander Jan van de Putte bevraagt het wezen van muziek. Musici ademen enkel in en uit, strijken zonder snaren te raken of krijgen acute ‘jeuk’ – zelfs de bewegingen schrijft hij minutieus voor. In het nieuwe vioolconcert verrijkt hij zijn palet met behulp van live-elektronica.

Asko|Schönberg is ensemble in residence bij November Music.
Asko|Schönberg is elk jaar te gast bij November Music, het festival met de ondertitel ‘muziek van nu door de makers van nu’. Maar deze editie hebben we de eer ensemble in residence te zijn. Met vier zeer verschillende programma’s reizen we naar Den Bosch, zie ook Mariken in de tuin der lusten, Private View en Near East Up North.

 

Artists

CLAUDE VIVIER
Et je reverrai cette ville étrange
KAIJA SAARIAHO
Graal Théâtre
JAN VAN DE PUTTE
Nieuw werk voor viool en live-elektronica 

ASKO|SCHÖNBERG
dirigent Reinbert de Leeuw
viool Joseph Puglia

 

Become a friend of Asko|Schönberg and support our performances. Read more

Nov. 6 2015

Friday

19:00

Breda

November Music, locatie Grote Kerk