fbpx
on air now

Fortress Europe


Actuele opera

home

nov 8 2017

Opera Trionfo en Asko|Schönberg brengen een opera die in het nieuwe Opera Forward Festival eerder dit jaar in première ging, over een van de belangrijkste vraagstukken van onze tijd: de vluchtelingencrisis.

Het is de eerste aflevering van “Sign of the Times”, een serie nieuw te schrijven opera’s, die snel inhaken op de actualiteit. De opera vertelt het verhaal van Europa en haar zoon, de politicus. Zelf geboren in Noord-Afrika, trad zij als jonge vrouw vol moed en idealen de wereld tegemoet. Nu leeft ze afgezonderd in haar appartement in Brussel. Ondertussen heeft haar zoon de opdracht de poort naar Europa te bewaken. Er ontspint zich een drama vol politieke belangen, persoonlijke verlangens en het rumoer van angst en haat van populisten. 

De pers over deze opera:
Het Parool: ‘Tsoupaki roept knap een eigen wereld op in haar partituur voor maar zeven instrumenten plus gemengd koor … onder leiding van Bas Wiegers zorgen Asko|Schönberg en het Nederlands Studenten Kamerkoor voor een evocatieve uitvoering’.
Theaterkrant: ‘Muzikaal is Fortress Europe ook een buitengewoon oorspronkelijke productie. De muziek van de Grieks-Nederlandse componiste Calliope Tsoupaki kent geen gelijke. Het is volstrekt uniek en past naadloos bij dit onderwerp… wel degelijk een voorstelling die er in vele opzichten toe doet’.
De Volkskrant: Knap, van regisseur Floris Visser, dat hij de traag malende operawereld een actueel pijnpunt zo snel op de planken krijgt. Hoed af ook voor Calliope Tsoupaki bij wie de Méditeranée in het bloed zit.’

 

Artists

OPERA TRIONFO
ASKO|SCHÖNBERG
NEDERLANDS STUDENTEN KAMERKOOR
compositie Calliope Tsoupaki
dirigent Bas Wiegers
regie Floris Visser
Europa Rosemary Joshua
Politicus Erik Slik
Vluchteling Yavuz Arman İşleker
dramaturgie Klaus Bertisch
vormgeving Dieuweke van Reij
lichtontwerp Alexander Brok

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

nov. 8 2017

woensdag

20:30

Den Bosch

Theater aan de Parade