fbpx
on air now

Dag in de Branding (mei)

home

mei 14 2016

De Nederlandse ras-eclecticus Joey Roukens paart moeiteloos swingende popmuziek aan romantisch zwelgende harmonieën. Zijn nieuwe Vioolconcert schreef hij op het lijf van Joseph Puglia, violist van Asko|Schönberg, met veel oog voor diens expressieve, lyrische speelstijl.

Het stuk heeft, naast een melodische en lyrische, ook een sterk ritmisch en energieke kant vol grillige, gesyncopeerde ‘grooves’. 
De jonge Colombiaanse componiste Natalia Domínguez Rangel is een ‘oude bekende’ van Asko|Schönberg. Tijdens haar opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam nam ze deel aan 9×7, educatief programma voor studenten Compositie. Nu ze een volleerd componiste is, bekroond met de Tera de Marez Oyens-compositieprijs, presenteert ze in dit programma haar werk Las casas del ferrocarril. Het stuk is geïnspireerd op een gelijknamige wijk in Bogotà ‘de huizen van de spoorweg’, ook wel ‘El cinturón de la pobreza’ genoemd (de gordel van armoede). De componiste was geschokt door de extreme sociale tegenstellingen; sommigen zo welvarend, anderen in totale armoede. In haar compositie is ze op zoek naar schoonheid in uitersten en diversiteit in timbre.

 

Artists

JOEY ROUKENS
Roads to everywhere *)
NATALIA Dominguez RANGEL
Las casas del ferrocarril

ASKO|SCHÖNBERG
dirigent Clark Rundell
viool Joseph Puglia

*) Tot stand gekomen met financiële steun van het Fonds Podiumkunsten en Ammodo, compositie in opdracht van Asko|Schönberg en Muziekgebouw aan ’t IJ.

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

mei. 14 2016

zaterdag

15:00

Den Haag

Nieuwe Kerk