fbpx
on air now

Dag in de Branding

home

dec 10 2011

De Gemeente Den Haag heeft de Willem Pijper Prijs 2011 toegekend aan componist Yannis Kyriakides voor zijn werk Dreams of the Blind (2006). Ter gelegenheid van de prijsuitreiking op zaterdag 10 december neemt de Johan Wagenaar Stichting in samenwerking met Asko|Schönberg het initiatief tot een nieuwe live performance van dit werk.
Dreams of the blind, een stuk voor ensemble en elektronica, volgt vijf dromen van blinde mensen. De ongehoorde woorden van de beschrijvingen verschijnen achtereenvolgens als een projectie, overlappen elkaar, doven uit. De muziek volgt vaak het ritme van de woorden, vult die soms aan, kan de intonatie van de stem suggereren. Het volgen van dit werk met ogen en oren brengt twee ervaringswerelden bijeen die zich nauwelijks laten verenigen. Over elkaar heen schuivend veroorzaken ze verwarring, onzekerheid over de richting die je waarneming moet volgen om de gebeurtenissen te kunnen begrijpen.
Op het diepste geestelijke niveau is er geen grens meer te trekken tussen taal en muziek. Toontalen, waarin betekenis afhankelijk is van verschillen in toonhoogte, behoren tot de oudste lagen in de ontwikkeling van de menselijke communicatie – muziek en taal worden verwerkt op dezelfde plek in het brein. Dit is precies het terrein waar Yannis Kyriakides zich op richt.
Voor het hele programma van Dag in de Branding klik hier.

Gratis, aanmelden noodzakelijk: http://www.dagindebranding.nl/Dreams/

 

Artists

YANNIS KYRIAKIDES 
Wavespace
Dreams of the Blind

ASKO|SCHÖNBERG
dirigent
Bas Wiegers

 

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

dec. 10 2011

zaterdag

15:00

Den Haag

Korzo Theater