fbpx
on air now

Cambio madre


Wereldpremière kameropera ism Festival Gent & Muziektheater Transparant

home

sep 25 2023

Cambio madre por moto is een kameropera van Frank Nuyts op een originele tekst van de Spaanse succesauteur Rosa Montero. Het was de laatste opdracht die Gerard Mortier verstrekte als intendant van de Opera van Madrid (Teatro Real). De opera werd na Mortiers vertrek uit Spanje in 2013 van het speelplan gehaald en bleef na zijn overlijden in 2014 lange tijd in de lade liggen.

 

Tien jaar later brengt Gent Festival de wereldpremière van Cambio, in samenwerking met Muziektheater Transparant, het Asko|Schönberg, solisten van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, onder muzikale leiding van Benjamin Haemhouts en in een mise-en-espace van de jonge Belgische regisseur Aïda Gabriëls.

 

Het libretto van Rosa Montero vertelt met lichte toets en in hedendaags Spaans het verhaal van een echtpaar dat wil gaan scheiden en dit voor het eerst bespreekt met hun kinderen. Tot overmaat van ramp komen de moeder van de man en de advocaat opdagen. Die laatste is een familievriend en als advocaat gespecialiseerd in echtscheidingen, maar hij blijkt toch íets closer te zijn met de moeder dan gedacht… Genoeg ingrediënten dus voor snedige dialogen vol herkenbare argumenten heen en weer. “De kinderen gaan voor!” is de mantra van de ouders, maar of dat ook daadwerkelijk zo is…

Frank Nuyts componist
Rosa Montero libretto
Aïda Gabriëls mise-en-espace

Asko|Schönberg

Benjamin Haemhouts dirigent
Emma Posman sopraan
Graciela Morales sopraan
Marie-Juliette Ghazarian mezzosopraan
William Branston tenor
Thierry Vallier bariton
Wilfried Van den Brande bas-bariton

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

sep. 25 2023

maandag

20:30
Première

België

De Bijloke, Gent