on air now

Asko|Schönberg, Slagwerk Den Haag & Jameszoo present ‘Blind’


for ensemble and nonexistent soloist

4 okt 9 nov

Uit zijn eigen muziek verdwijnen, dat is wat Jameszoo wilde. Het is compleet mislukt. Zegt hij zelf. Maar wat een glorieuze mislukking!

Elektroakoestisch worstelen

De veelzijdige Bossche producer heeft in samenwerking een algoritmisch muzikaal brein ontwikkeld die een piano bespeelt én reageert op de meestermusici van Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag. En Jameszoo zelf, verbaasde god in zijn eigen klankuniversum, bestookt ze waar hij kan met zijn elektronica. Een uniek staaltje elektroakoestisch worstelen om nooit te vergeten.

 

Gerobotiseerde piano

Jameszoo, alias Mitchel van Dinther heeft een internationale reputatie als dj en producer van experimentele elektronische jazz. ‘Naïeve computerjazz’ noemt hij die zelf. Op zijn laatste album, Blind (2022), legt Jameszoo zich toe op instrumenten die door middel van zelflerende algoritmes zichzelf bespelen. Daardoor is het klinkende resultaat steeds anders. En de sonoriteiten zijn nog uitheemser dan eerder. Jameszoos disklavier (gerobotiseerde piano) staat in de traditie van de pianola-etudes van Conlon Nancarrow: muziek die voor mensen vaak fysiek onmogelijk te spelen is. Maar wat een trip.

 

De ontwikkeling van dit project is mede mogelijk gemaakt door Rizoom. Mede tot stand gekomen met steun van Fonds Podiumkunsten en Muziekfonds Mauricio Kagel.

Asko|Schönberg

Jameszoo’s Blind Group

Slagwerk Den Haag

Jameszoo electronics
Jameszoo, foto Marcel Veldman

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

okt. 4

woensdag

20:15
Première

Rotterdam

De Doelen – Jurriaanse Zaal

€10€28
Tickets

okt. 14

zaterdag

0:00

Den Haag

Korzo Theater

okt. 19

donderdag

20:15

Amsterdam

Muziekgebouw aan ‘t IJ

€24€30
Tickets

nov. 9

donderdag

0:00
November Music